Pīrāgs ar sieru, olām uz zaļumiem
Pīrāgs ar pildījumu. Kur vēl vienkāršāk.
Sastāvdaļas (24 cm formai)
Mīklai
3 olas (203 g)
300 g paniņas 0,5% (vai vājpiena kefīrs)
180 g milti (man mix: 90 g kviešu p/g + 90 g kukurūzas milti)
5 g soda
Sāls, garšvielas pēc izvēles
Pildījums
100 g vājpiena biezpiens
100 g siers “Tējas”( 10%) vai cits liess siers
50 g siers 10%
80 g zaļumi (dilles, lociņi, spināti)
3 vārītas olas
15 g ķiploki (šos pēc savas izvēles, ja nepatīk, neliekam)
Sāls, pipari, dažādi kaltēti garšaugi, saulē kaltētie tomāti
Pagatavošana
1. Paniņām pievieno sodu un ļauj iedarboties. Sakuļ 3 olas.
2. Sakultās olas pievieno paniņām. Pievieno miltus, sakuļ visu vēlreiz.
3. Biezpienu samīca un sajauc ar sarīvētu sieru, zaļumiem, ķiplokiem, sāli, pipariem.
4. Cepamajā formā lej pusi mīklas, pārkaisa ar biezpiena – siera masu un pārlej pāri atlikušo mīklu. Var pārkaisīt vēl ar sezama sēkliņām.
5. Liek cepeškrāsnī un cep 170 -175 grādos ~ 35 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1160 g brutto / 963 g) OB = 135,4 g, OH = 132 g, T = 60,5 g, Kcal = 1707
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB = 22,6 g, OH = 22 g, T = 10,08 g, Kcal = 285
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 27,08 g, OH = 26,4 g, T = 12,1 g, Kcal = 342
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 34 g, OH = 33 g, T = 15,13 g, Kcal = 427
Uzturvērtība 100 g
OB = 12,6 g
OH = 13,5 g
T = 5,5 g
Kcal = 163
Atbildēt