Piparkūku mandarīnu torte
Svētki tuvojas un prātā jau protams rosās domas, idejas, ko liksim svētku galdā.
Sastāvdaļas ( formas diametrs 16 cm)
100 g pilngraudu cepumi “Belvita
30 g sviests
500 g raženka “Annele”(3,2%)
100 g piparkūkas
5 mandarīni/ vai liels apelsīns ( sula no tiem)
~22 g želatīns
10 g piparkūku garšviela
Pagatavošana
1. Virtuves kombainā sasmalcina cepumus “Belvita” un pievieno tiem izkausētu sviestu. Visu sajauc.
2. Ber cepumu-sviesta masu formā (man bija metāla konditorejas riņķis no www.gemoss.lv, kuram apakšu nosedzu ar trīskāršu folliju, bet iekšpusē ieliku acetāta plāksni) un pieblietē cepumu masu pamatnē.
3. Kombainā sasmalcina piparkūkas. Pievieno rjaženku, piparkūku garšvielu, saldinātāju pēc nepieciešamības, ja ar piparkūku saldumu nepietiek (garšojiet masu!).
4. Aukstā ūdenī (65 g) uzbriedina 13 g želatīnu. Pēc tam to izkausē karsta ūdens peldē un iemaisa piparkūku – rjaženkas masā. Masu lej uz pamatnes un liek ledusskapī sastingt.
5. Attīra mandarīnus (vaui apelsīnu)un izspiež sulu. Pievieno saldinātāju pēc vajadzības. Sulu uzkarsē, bet neuzvāra.
4. Aplej želatīnu (8 g ) ar aukstu ūdeni (40 g). Kad tas uzbriedis, izkausē to karsta ūdens peldē vai ieliekot mikroviļņu krāsnī (20 sek) un pievieno mandarīnu sulai, izmaisa, nedaudz atdzesē un uzmanīgi lej formā. Liek ledusskapī sastingt.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1045 g) OB = 51 g, OH = 176 g, T = 68,3 g, Kcal = 1542
Uzturvērtība 100 g
OB =4,8 g
OH = 16,8 g
T = 6,5 g
Kcal = 148
Atbildēt