Ķirbja – biezpiena vafeles (pankūkas)
Brīvdienām un rudenim noteikti piestāv ne tikai pankūkas, bet arī gardas ķirbju vafeles.
Sastāvdaļas ( 6 gab)
2 olas
180 g vājpiena biezpiens
60 g kefīrs (2%)
120 g svaigs ķirbis ( jau sarīvēts)
90 g pilngraudu auzu pārslas
6 g extra virgin eļļa
Sāls šķipsniņa
1 tējk. cep.pulveris
Saldinātājs pēc ieskatiem
Vaniļa
Pagatavošana
1. Olas sablendē ar auzu pārslām, biezpienu, kefīru, saldinātāju, sāls šķipsniņu, cepamo pulveri un vaniļu.
3. Pievieno sarīvētu ķirbi un visu samaisa.
4. Liek mīklu pa lielai karotei uzkarsētā vafeļu pannā un cep gatavas. Vai cep parastajā pannā zem vāka kā pankūkas, ļoti zemā temperatūrā.
Uzturvērtība visai porcijai ( 566 g) OB =62 g, OH = 62 g, T = 27 g, Kcal = 784
Uzturvērtība 1/3 no porcijas ( 3 gab) OB= 21 g, OH = 21 g. T = 9 g. Kcal = 260
Uzturvērtība 1/2 no porcijas ( 2 gab) OB = 31 g, OH = 31 g, T = 14 g, Kcal = 391
Uzturvērtība 1 gab OB = 10,3 g, OH = 10,3 g, T = 4,5 g, Kcal = 130
Atbildēt