Vēl viens ļoooti, ļoooti gards veģetārais ēdiens. Patiešām burvīgs salikums un lieliska uzturvērtība katrai porcijai!
Sastāvdaļas
100 g siers Favita 18%
1 burciņa konservēti turku zirņi (netto svars 420 g, man ļoti patīk šie, tādi lieli, mīksti)
263 g ķirbis (riekstu)
2 mazas paprikas (256 g)
1 liels sīpols ( 150 g)
18 g ķiploki
50 g saulē kaltēti tomāti (var nelikt, bet dod īpašu garšas noti. Būs par 90 kcal mazāk, vai var pielikt kādu dārzeni vairāk)
18 g pētersīļi
20 g extra virgin eļļa
Garšvielas: saldā paprika, kumīns, čilli pārslas (ar šīm uzmanīgi, ja nepatīk asi ēdieni)
Pagatavošana
1.Vispirms sagatavo visas sastāvdaļas, lai viss iet raiti un ātri: sagriež visus dārzeņus, zaļumus, Favitas sieru, nokāš turku zirņus un noskalo tos.
2.Liek ar eļļu (20 g) uzkarsētā dziļā pannā sagrieztos sīpolus, ķiplokus un mazos kubiciņos sagriezto ķirbi (man bija diezgan paciets riekstu ķirbis, tādēļ tomēr ir jāskatās pēc ķirbja cietuma – ja tas ir ciets, tad liek to cept kopā ar sīpoliem, ja mīksts, tad mazliet vēlāk, pēc sīpola un ķiploka apcepšanas) un apcep tos.
3. Pievieno sagriezto papriku un cep/sautē visu gatavu. Pievieno turku zirņus, sagriezto Favitas sieru, pētersīļus, garšvielas, citronu sulu um apmaisot karsē pāris minūtes.

Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai ( 1317g brutto/ 1437 g netto) OB = 49 g, OH = 114 g, T = 53 g, Kcal = 1152
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 16,3 g, OH = 41 g, T = 16 g, Kcal = 375
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 25 g, OH = 62 g, T = 24 g, Kcal = 563
Uzturvērtība 100 g
OB = 3,3 g
OH = 8,3 g
T = 3,2 g
Kcal = 77