Ķirbja ēra, ķirbja ēra…Tiiik ļoti gards rudenīgais kekss!
Sastāvdaļas (16 cm diametrs)
2 olas
300 g ķirbis (svaigs)
30 g auzu klijas
80 g kukurūzas milti (var izmantot arī kviešu pilngraudu miltus)
10 g cepamais pulveris
30 g sviests (sanāk arī bez sviesta)
60 g žāvētas aprikozes
2 tējkarotes kanēlis
Saldinātājs
Pagatavošana
1. Ķirbi sagriež mazos gabaliņos, liek traukā, uzliek vāciņu un ieliek uz 5 minūtēm mikroviļņu krāsnī ( vai izsautē uz plīts) Atdzesē un sablendē ķirbi.
2. Sajauc visas sausās sastāvdaļas: miltus, auzu klijas, cepamo pulveri, kanēli, aprikozes.
3. Ķirbja masai pievieno olas, eļļu, saldinātāju pēc izvēles un visu kārtīgi sablendē.
4. Pievieno sausās sastāvdaļas, mīklu labi izmaisa un liek formā un cep 170-175 grādos ~ 40 minūtes.
Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai (620 g brutto/ 496 g netto ) OB  = 38, g, OH = 177 g, T = 75,7 g, Kcal = 1626
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 9,5 g, OH = 44,3 g, T = 18,9 g, Kcal = 407
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 7,6 g, OH =35,4 g, T = 15,1 g,Kcal  = 325
Uzturvērtība 100 g
OB  = 6,6 g
OH =24,3 g
T = 7,6 g
Kcal = 199