Spinātu omlete ar lavašu un sieru
Tik gardu omleti sen nebiju baudījusi.
Sastāvdaļas
3 olas
40 g spināti
50 g krēmsiers “” Baltais”, (vai cits līdzvērtīgs: Philadelphia light, krēmsiers Latgale ar zaļumiem)
1/2 ( 60 g) no pilngraudu lavaša Prima Food vai kāda no pilngraudu tortiljām (medium, 62 g)
50 g 10% siers (vai cits liess siers līdz 18%)
Pagatavošana
1. Olas sablendē ar spinātiem, krēmsieru, sāli, pipariem. Sarīvē 10% sieru.
2. Lavaša pusīti vai tortilju sagriež garās, tievās strēmelēs un strēmeles sagriež īsās strēmelītēs.
3. Lavaša strēmelītes iemaisa olu spinātu masā un lej uz sakarsētas, nedaudz ar eļļu iesmērētas pannas. Nogriež mazu liesmiņu un cep ~ 7-8 minūtes.
4. Ar šķīvja palīdzību apgriež omleti uz otru pusi. Uzkaisa sarīvēto sieru, uzliek pannai vāku un ļauj sieram izkust (~ 3-4 minūtes). Omleti saloka.
Labu apetīti!
Uzturvērtība visai porcijai (365 g) OB = 51 g, OH = 39 g, T = 34 g, Kcal = 666
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 20,7 g, OH = 2,7 g, T = 17,5 g, Kcal = 333
Atbildēt