Vistas fileja ar gailenēm, zalajiem zirnīšiem un burkāniem
Daudzi piesakoties maniem Tievēšanas projektiem, raksta, ka negribētu vairs redzēt vistas fileju, jo esot jau to atēdušies citos izaicinājumos. Sausa un negaršīga… Nu, nē, mīļie – tas nav par maniem izaicinājumiem. Manis gatavotie ēdieni ar vistas fileju vienmēr ir super gardi un pazūd ļoti ātri no šķīvjiem!
Sastāvdaļas
400 g cāļu/vistas fileja
400 g sēnes ( man gailenes)
1 paprika (160 g)
1 vidējs sīpols (100 g)
200 ml saldais krējums 10%
30 g karija pasta AROY-D (nopērkama RIMI, Āzijas produktu stendā, bet var nelikt, ja nepatīk asāki ēdieni, bet pievieno tikai savas garšvielas)
70 g graudaugi/vai pasta (es izmantoju kuskusu)
400 g saldētie dārzeņi burkāni + zirnīši
20 g extra virgin olīveļļa
Sāls, koriandrs, baziliks, vai garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1.Vistas fileju iemarinē iepriekšējā vakarā (vēlams) adžikā un sinepēs ( vai pēc savas izvēles garšvielās, kefīrā, citronu sulā, utml.)
2. Otrā dienā: sagriež strēmelītēs vistas fileju, sēnes un visus pārējos dārzeņus.
3. Pannā liek sēnes un apcep/sautē gatavas, līdz iztvaiko viss ūdens no tām. Sēnes noliek malā. Pa to laiku sagatavo arī graudaugus (es aplēju 70 g kuskusa ar vārošu ūdeni (190 g).
4. Uzkarsē pannu ar eļļu (20 g), liek tajā vistas fileju un sīpolus, strauji apcep, vēlāk pievieno sagrieztu papriku un saldētos zirnīšus un burkānus. Karsē, ik pa laikam apmaisot.
5. Pievieno sāli, garšvielas, gatavās sēnes un visu sajauc.
6. Pievieno karija pastu, saldo krējumu, visu labi sajauc, uzliek vāku un pasautē uz lēnas uguns vēl minūtes 7-10.
Uzturvērtība visai porcijai (1480 g brutto / 1800 g netto) OB = 130 g, OH = 102 g, T = 39,2 g, Kcal =1256
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 65 g, OH = 51 g, 6 g, T = 20 g, Kcal = 628
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 43,3 g, OH = 34 g, T = 13,07 g, Kcal = 419
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 33 g, OH = 26 g, T = 10 g, Kcal = 314
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,2 g
OH = 5,7 g
T = 2,2 g
Kcal = 70
Atbildēt