Nu, mīļas man tās tartes. Lielas un mazas. Saldas un sāļas.
Sastāvdaļas

Pamatnei (4 x 8 cm)
1 ola
180 g vājpiena biezpiens
~ 80 gr milti (es izmantoju kukurūzas miltus. Miltus pievieno tik daudz, lai mīklu samīcot tā praktiski  nelīp pie rokām)
25 g  sviests
1 tējk.cep.pulveris
Sāls šķipsniņa
Saldinātājs (vai cukurs) pēc vajadzības
Pildījums
160 g bumbieris Conference  (jau nomizots un sagriezts)
28 g  karamelizēti valrieksti ar medu
Pārliešanai
2  olas
50 g vājpiena biezpiens
Saldinātājs
5 g kukurūzas ciete
Vaniļa
(Atlikušo pildījumu ieliku tortiljā un sacepu “pildīto tortilju:)
Pagatavošana
1. Olu sablendē ar biezpienu (tam jābūt istabas t) un izkausētu sviestu viendabīgā masā, pievieno  sausās sastāvdaļas un samīca elastīgu, nelīpošu pie rokām mīklu, kuru liek uz ~20-30 minūtēm ledusskapī.
2. Mīklu izņem un liek formiņās ( vai arī veido brīvi ar rokām uz paplātes uz cepamā papīra).
4. Formiņās liek pa 40 g sagriezto bumbieri, un 7 g karamelizēti valrieksto .
5. Pārlej pāri sakultu olu-biezpiena, saldinātāja, vaniļas maisījumu.
4. Tartes forminas liek cepeškrāsnī ~180 grādos un cep gatavu ( ~25-30 minūtes).
Vislabāk garšo, kad vēl nedaudz silta!
Uzturvērtība visai porcijai ( 688 g brutto ) OB = 73,4 g,  OH = 89 g, T = 54,1 g, Kcal = 1194
Uzturvērtība 1 gab OB = 18,3 g, OH = 22,3 g, T = 13,5 g, Kcal = 299