Ābolu vaniļas pīrāgs
Un brīvdienas var sākties! Un tajās noteikti izcepiet šo gardo ābolu pīrāgu.
Sastāvdaļas (forma 28 cm)
4 olas
100 g olu baltums (vai 100 g kefīrs)
100 g vājpiena biezpiens
Saldinātājs
16 g vaniļas cukurs (dr. Quther)
120 g milti (man 50 g kukurūzas milti + 70 g p/g kviešu milti)
800 g āboli
Pagatavošana
1. Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
2. 4 olas puto ar saldinātāju un vaniļas cukuru (16 g) ~ 3 minūtes, līdz tās ievērojami palielinās apjomā.
3. 100g biezpiena sablendē ar olu baltumu un pievieno saputotajām olām.
4. Izsijā miltus ar cepamo pulveri un pievieno olu masai. Visu saputo. Kad mīkla kļūst viendabīga, pievieno ābolus, visu izmaisa, lai mīkla aptver katru ābola šķēlīti.
3. Mīklu ar āboliem liek formā un liek līdz 170 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 35-40 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (1356 g) OB = 70,6 g, OH = 193 g, T = 30,4 g, Kcal = 1393
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 14,1 g, OH = 38,6 g, T = 6,08 g, Kcal = 279
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 17,7 g, OH = 48,3 g, T = 7,6 g, Kcal = 348,3
Atbildēt