“Slinkie”suši
Radās ideja pamēģināt šādu variāciju suši. Ļoti gardi! Un tik piemēroti pirmā pavasara, 8.marta svētkiem!
Sastāvdaļas (20 gab)
150 g suši rīsi (apaļgraudu, ar citiem var neizdoties tik labi, tie nelips)
175 g ūdens
20 g rīsu etiķis
200 g krabju gaļa (vai kāda no zivīm: forele/ lasis)
20 g zaļie lociņi
10 g sezama sēkliņas
10 g nori lapas
25 g majonēze Hellmans Lighter 3% (vai krēmsiers “Baltais”)
Sojas mērce
Pagatavošana
1. Suši rīsus (vai apaļgraudu rīsus) noskalo ūdeni vismaz 2-3x.
2. Pēc tam pievieno 175 g ūdeni un uz lēnas uguns vāra gatavus. (vai gatavo multikatlā). Atdzesē.
3. Sagriež smalki zaļos lociņus, krabju gaļu un sasmalcina nori lapas ( es sagriezu ar šķērēm)
4. Rīsus, rīsu etiķi, sasmalcinātu krabju gaļu, zaļos lociņus, sezama sēkliņas, majonēzi (vai krēmsieru), sasmalcinātas nori lapas, – visu liek vienā traukā, samaisa.
5. Ar rokām veido mazas rīsu bumbiņas (30 g). Mazliet pacietības gan vajadzēs, bet ir to vērts. Gardi!
Ar irbulīšiem gan nesanāk tos paņemt tos, bet ar dakšiņu un uzlejot pirms tam uz tiem nedaudz terijaki, vai sojas mērci – nu, loooti labi!
Uzturvērtība visai porcijai (620 g) OB = 37,4 g, OH = 155,4 g, T = 8,2 g, Kcal = 842
Uzturvērtība 1 gab OB = 2 g, OH = 7,8 g, T = 0,3 g, Kcal = 42
Atbildēt