Kaut kur sen internetā redzēta versija par lavaša izmantošanu. Man protams, veselīgā variācijā.
Sastāvdaļas
2 lavaši Prima food (2 x 120 g)
70 g spināti
30 g dilles
250 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (6%, pērku Maximā)
200 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
70 g siers 10% (vai cits liess siers)
30 g  šis var būt treknāks siers pēc izvēles , ar izteiktāku garšu (man tas saprotams, bija Dor blue, be var izmantot arī to pašu 10% sieru)
15 g ķiploki (vai ķiploku granulas/pulveris)
Mērcīte pārlaistīšanai
20 g sojas mērce
10 g sīrups (man bija Jacona sīrups no iherb.com, bet te var būt arī medus)
5 g sezama sēkliņas (pārkaisīšanai)
Pagatavošana
1. Sagriež divus klasiskos lavašus uz pusēm (labāk, protams, izmantot pilngraudu lavašus, bet tas patiesībā ir diezgan pasauss un rullējot plīsīs).
2. Traukā liek spinātus, dilles, ķiplokus, Ricottu, kulinārijas biezpienu, sāli un visu sablendē.
3. Sarīvē sierus un sajauc ar pārējo masu.
4. Katru lavaša loksni apsmērē ar iegūto zaļo masu.
5. Sarullē lavašus gareniski un liek sarullējot no viena gala pa vidu uz plāts (vai kā es formā). Sarullē gareniski otru plāksni, liek iepriekšējam lavašam galā un aptin apkārt. To pašu atkārto ar 3 un 4 lavaša strēmeli. Lai tie smuki turētos kopā, tos var saspraust ar zobu bakstāmajiem.
5. Sablendē mērces sastāvdaļas un pārlaista “gliemezi”. Pārkaisa ar sezama sēkliņam.
6. Liek cepeškrāsnī un cep 180 grādos~ 25 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (905 g) OB = 107,7 g, OH = 154,7 g, T = 35,1 g, Kcal = 1377
Uzturvērtība 1/4 porcijas OB = 27 g, OH = 38,7 g, T = 8,8 g, Kcal = 344
Uzturvērtība 100 g
OB = 14,2 g
OH = 20,3 g
T = 4,6 g
Kcal = 180,9