Kuskuss ar tunci, burkāniem un zaļajiem zirnīšiem
Brīžos, kad nav laika daudz gatavošanai, šāda recepte ir pašā laikā.
Sastāvdaļas
1 bundžiņa konservēts tuncis savā sulā ( netto svars ~ 130 g)
100 g sīpols
15 g ķiploks
5 g eļļa
400 g saldēti dārzeņi ( zaļie zirnīši un burkāni. Vai citi dārzeņi) + ~ 70 g ūdens.
50 g siers ( man šoreiz Dor blue siers, bet var jebkuru citu sieru treknāk sieru izmantot)
50 g kuskuss
120 g ūdens
Garšaugu sāls (vai parastā sāls)
Pipari, vidusjūras garšviela (vai garšvielas pēc savas izvēles)
Pagatavošana
1. Sagriež sīpolu un ķiplokus un apcep pannā ar 5 g eļļas. Aplej 50 gr kuskusu ar 120 g vāroša ūdeni un uzliek virsū šķīvi, lai kuskuss uzbriest.
2. Kad sīpols un ķiploki apcepti, pievieno saldētos dārzeņos un izsautē gatavus
3. Pievieno uzbriedināto kuskusu un sasmalcināto tunci. Pasautē vsu kopā vēl pāris minūtes.
4. Pievieno sagrieztu/sarīvētu sieru. Izmaisa un atstāj, lai sasūcas visas garšas.
Labu apetīti!
Uzturvērtība visai porcijai (900 g) OB = 63,1 g, OH = 74 g, T = 23 g, Kcal = 770
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 31,6 g, OH = 37 g, T = 11,5 g, Kcal = 385
Atbildēt