Mazās Pavlovas ar ogām
Viegli gaisīgas, ar aromātiskajām dzērvenēm un maigo mango pildītas bezē kūciņas. Tik ļoti piemērotas kūciņas gada skaistākajiem svētkiem!
Sastāvdaļas ( 5 gab)
100 g olu baltums
200 g pūdercukurs (var izmantot cukuru, bet grūtāk sakult, lai tie izšķīst oluy baltumā)
10 g kukurūzas ciete
1 tējk. ciotronu sula
Ogu pildījums
400 g ogas vai augļi (var būt saldētas. Es izmantoju dzērvenes un mango)
40 g ūdens
Saldinātājs
15 g kukurūzas ciete
Krēmam
100 g saldais krējums (33%)
300 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
Saldinātājs pēc savas izvēles
Vaniļa
(krēmam var izmantot arī Ricotta ar Philadelphia light krēmsieru un saldinātāju)
Pagatavošana
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.
2. Sakuļ olu baltumus vieglās putās un pamazām putojot pievieno pūdercukuru. Saputo stingrās putās. Pievieno cieti un citronu sulu. Ar putotāju,uzviszemākajiem apgriezieniem visu vēlrei saputo (to nedara ilgi)
3. Bezē masu liek konditorejas maisiņā, kurā liek uzgali un uz cepamās plāts izspiež apaļas formas kūciņas: pa vidu atstājot bedrīti (džemam) . Bet var to darīt vienkārši: ar karoti likt uz cepamās plāts piciņas, pa vidu, ar karoti veidojot padziļinājumu.
4. Plītij samazina T līdz 100 grādiem un un liek cepties cepeškrāsnī uz 1 h 30 min. minūtēm. Pēc izcepšanas plīti izslēdz, paver plīts durtiņas un ļauj kūciņām atdzist.
Gatavo ogu pildījumu
5. Ogas liek katliņā, un savāra (var nedaudz sablendēt). Pievieno ar ūdeni sajauktu cieti, saldinātāju un maisot karsē, līdz masa sabiezē. Noliek atdzist.
Gatavo krēmu
6. Šaurā traukā (mazs daudzums ātrāk sakulsies) liek saldo krējumu, saldinātāju, vaniļu un saputo to. Pievieno kulinārijas biezpienu “Baltais” un vēl nedaudz saputo.
7. Kūciņām pa virsu liek ogu džemu (50 g) un pa virsu krēmu (~ 80 g).
8. !!! Kūciņas labāk pildīt ar krēmu : tieši pirms to pasniegšanas.
Uzturvērtība visai porcijai (1125 g brutto) OB = 51,6 g, OH = 279,1 g, T = 36,1 g, Kcal = 1622
Uzturvērtība 1 gab OB = 10,3 g, OH = 55,8 g, T = 7,2 g,Kcal = 324
Atbildēt