Jā, svētkos bez tradicionālajiem salātiem arī mekādi. Skaisti un gardi un veselīgi. 
Sastāvdaļas (forma 18 cm)
(Svars visām sastāvdaļām netto)
500 g  marinēta  siļķes fileja “Gardums”
1 liels sīpoli (130 g)
30 g zaļie lociņi
1 liels ābols (“Antonovka”, 200 g)
500 g vārītas bietes
6 vārītas olas (330 g)
3 vārīti burkāni (300 g)
480 g majonēze Hellmans Lighter 3% (ne light, bet lighter! Nopērkama RIMI)
(Alternatīva šai majonēzei, ja neizodas atrast, var būt majonēze KOK salātu, kurai salīdzinājumā ar citu 600 kcal/100 g,  ir tikai 206 kcal, + kāds no dabīgajiem jogurtiem +sinepes/mārrutki
Pagatavošana
1. Siļķes fileju sagriež smalkos gabaliņos.
2. Burkānus, ābolus, bietes un olas sarīvē.
3. Sīpolu sakapā.
Salātus kārto traukā kārtās: majonēzi klāj starp katru kārtu,  6 kārtās pa 80 g protams, (izspiedu no pudeles tievā  strūkliņā zīmējot turpu- šurpu tievas līnijas starp katru kārtu).
1. kārta – burkāni
2. kārta – bietes
3. kārtā – siļķi
4. kārtā – sīpolu+ zaļie loki
5. kārtā – ābolus
6 kārtā – olas
6. kārta – bietes + olu baltumiUzturvērtība visai porcijai ( 2230 g) OB = 125,6 g, OH = 163 g, T = 94,4 g, Kcal = 2008
Uzturvērtība 100 g
OB = 5,6 g
OH = 7,3 g
T = 4,2 g
Kcal = 90