Tostmaizītes ar mājas sieru āboliem un valriekstiem
Kaut kas, nu ļoti gards. Lieliski noder, ja gribas kaut ko saldu un nekas no Inetas gardumiem nav pagatavots:)
Sastāvdaļas
2 šķēles rudzu tostmaizes ( 2 x 20 g, Latvijas maiznieka 100% rudzu tostmaize)
100 g mājas siers (man pie rokas bija 7% Anneles graudainais, bet var izmantot jebkuru citu, kas ir liesāks, vai var būt arī Ricotta 6%, vai biezpiens ar dabīgo jogurtu sajaukts)
1 neliels ābols
Kanēlis vai vaniļa (kas jums vairāk pie sirds)
Saldinātājs (pēc nepieciešamības)
10 g karamelizēti valrieksti (70 g sasmalcināti valrieksti un 30 g cukurs: apgrauzdē uz pannas)
Pagatavošana
1. Nomizo, sagriež mazos gabaliņos ābolu, pievieno kanēli/vaniļu, saldinātāju un izsautē (es uz 3 minūtēm ieliku mikroviļņu krāsnī). Atdzesē.
2. Sagrauzdē maizītes, liek pa virsu uz katras no tām: 50 g mājas sieru/vai Ricottu/ vai biezpienu, pa virsu ~ 60 g izsautētos ābolus un 5 g valriekstus.
Labu apetīti!
Uzturvērtība visai porcijai (240 g) OB = 19 g, OH = 17,8 g, T = 13,4 g, Kcal = 338
Atbildēt