No rīta pamodos ar  domu, ka gribu uzcept kādu saldu gardumu, bet rezultātā tomēr uzcepu “sāļo variantu”. Un esmu ļoti apmierināta – jo sanāca lieliskas maizītes!
Sastāvdaļas ( 2 vai 4 maizītēm)
Pamatam
180 gr vājpiena biezpiens
1 ola
1/2 no neliela cukini ( 140 g)
60 g pilngraudu kviešu milti (bet daudzums atkarīgs no biezpiena slapjuma,man bija pasauss biezpiens)
1 tējk.cep.pulveris
Garšaugu sāls
Provansas garšviela
Pildījums
2 olas
100 gr vājpiena biezpiens
40 g siers Suluguni (45%, Jaunpils-es turpinu pamazām izlietot ledusskapī esošo sieru, jūs variet izmantot jebkuru citu)
20 gr zaļumi (pētersīļi, baziliks)
5 cherry tomātiņi (80 g)
Sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Cukini sarīvē, uzber sāli un noliek malā, lai tas atsulojas.
2.Vājpiena biezpienu sablendē ar olu, pievieno nospiesti cukini,  miltus, cepamo pulveri, garšaugu sāli, provansas garšaugus un samīca mīklu.
3. Mīklu sadala 2  (vai 4 ) vienādās daļās un ar mitrām rokām mīklu liek uz paplāts un veido apaļus groziņus ar maliņām.
4. Pa vidu liek pildījumu:  sablendē biezpienu ar olām, kas sajaukts ar sarīvētu sieru un sagrieztiem zaļumiem. Viducī iespiež uz pusēm pārgrieztus cherry tomātiņus.
5. Liek cepeškrāsnī 175  grādos  un cep gatavas ~25 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai  (785 g) OB =90,1  g  OH =53,4 g, T = 131,6 g, Kcal = 917
Uzturvērtība 1 maizītei  OB = 45,1 g, OH = 26,7 g, T = 15,9 g, Kcal = 459
Uzturvērtība 1/2 no vienas maizītes OB = 22,6 g, OH = 13,4 g, T = 8 g, Kcal = 23