Mmm, kā man patīk brīvdienu rīti, kad nekur nav jāsteidzas… Vispirms, ja nav cita, pagatavo “zapti”. Lai tā paspekj atdzist, kamēr cepsiet pankūkas.
Sastāvdaļas pankūkām ( 6 gab)
2 olas
350 g paniņas (es izmantoju “Straupes” jaunumu: paniņas ar cidonijām un burkāniem, bet der arī 2% kefīrs)
100 gp/g kviešu milti
5 g eļļa (spray)
Pankūku pagatavošana
1. Sajauc (es belndēju) visas sastāvdaļas, un ar kausiņu lej mīklu uz nedaudz ar eļļu (katram cepumam ~ 4-5 pūtieni)  sakarsētas pannas un cep brūnas pankūkas no abām pusēm.
!!! Cep diezgan zemā temperatūrā  (es cepu uz 5 no 9) un nelej pārāk lielas pankūkas, lai būtu vieglāk  apgriezt pankūkas uz otru pusi.
Sastāvdaļas melleņu “zaptei”. 
260 g mellenes (man lielogu, be tvar izmantot jebvkuras citas ogas/augļus)
10 g kukurūzas ciete
50 g ūdens
 “Zaptes” pagatavošana
1. Ogas liek trauciņā, pievieno ūdeni, cieti – visu samaisa (ja vajag pievieno saldinātāju)  un liek uz 2-3 minūtēm mikroviļņu krāsnī. Atdzesē.
Uzturvērtība visai porcijai  pankūkām ( 565 g) OB = 36 g, OH = 98 g, T = 21,3 g, Kcal = 774
Uzturvērtība visai porcijai “zaptei” ( 320 g) OB = 0,6 g, OH = 66 g, T = 0,1 g, Kcal = 270
Uzturvērtība 1/2 no kopējās porcijas OB = 18,3 g, OH = 82,1 g, T = 10,8 g, kcal = 523