Mūsu mīļajiem Līgo svētkiem piemērota tortīte. Maiga, garda, saulaina! Un ar fantastiski lielisku uzturvērtību!
Sastāvdaļas ( diametrs 18 cm)
19 gab ( 158 g)  cepumi “Dāmu pirkstiņi” Savojardi
Biskvītam
 2 olas
70 g piens
50 g kviešu pilngraudu milti
30 g rīsu milti
40 g eritritols
3 g cepamais pulveris
Biskvītu piesūcināšanai
50 g aprikozu ievārījums bez cukura (man tas ir sagatavots jau iepriekš un stāv ledusskapī. Recepte te: https://www.edunsporto.lv/?p=21267)    sablendēts ar 50 g ūdens.
Pildījumam
100 g sausā mango vai persiku želeja (man dr. Outher)
150 g ūdens
500 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (6%)
300 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
Saldinātājs
1 svaigs gatavs mango (300 g tīrs svars, bet var izmantot arī konservētu mango)
Mango želejas kārtai 
300 g svaigs mango
70 g ūdens
Saldinātājs
8 g želatīns + 48 g ūdens
Saldinātājs
Kurkuma – krāsas pastiprināšanai
Pagatavošana
Laicīgi sagatavo: nomizo un sagriež gabaliņos  2 x 300 g mango.
Cepam biskvītu
1. 2 olām atdala olu baltumus no olu dzeltenumiem.
2. Olu dzeltenumiem pievieno eritritolu, pienu un saputo. Pievieno miltus.
3. Saputo olu baltumus un iemaisa saputotajā mīklā.
4. Mīklu lej formā un cep gatavu ~ 180 grādos. Biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm.
Gatavo mango musu
5. Aplej 100 g sauso mango želeju ar 150 g ūdens,  un liek karsēt, lai želatīns izšķīst (nedrīkst uzvārīt). Es to ar impulsiem pa 20 sekundēm kausēju mikroviļņu krāsnī. Noliek atdzist.
6. Sajauc  svaigo sieru Ricotta ar kulinārijas biezpienu “Baltais”un saldinātāju. Iemaisa   300 g sagrieztos mango gabaliņus. (es tos nedaudz vēl sablendēju).
7. Masai pievieno un izmaisa izkausēto mango želejas masu.
Gatavo torti
8. Uz pamatnes liek 1/2 pusi no pārgrieztā biskvīta. Piesūcina ar aprikozu džemu, kas sajaukts ar ūdeni.
9. Apkārt liek metāla konditorejas riņķi un acetāta plāksni. Pa iekšpusi stāvus izkārto cepumus. (nāksies mazliet papūlēties, jo tie niķojas un grib gāzties).
10. Iekšpusē lej sagatavoto mango musa pildījumu.
11. Pa virsu mango musam liek  un piespiež otru biskvīta pusīti. Piesūcina to ar aprikozu ievārījuma maisījumu. Liek ledusskapī.
Gatavo pārliešanai mango želeju
12. Aplej 8 g želatīna ar 48 g ūdens un atstāj uzbriest.
13. Liek katliņā gabaliņos sagrieztu 300 g mango un 50 g ūdeni. Pievieno pēc vajadzības saldinātāju, kurkumu.Visu savāra un sablendē.
14. Izkausē uzbriedināto želatīnu (es to daru ar impulsiem mikroviļņu krāsnī) un pievieno mango biezenim.
15. No ledusskapja izņem torti un pārlej pāri mango masu. Liek atpakaļ ledusskapī.
16. No rīta dekorē  pēc  savas sirds  un patikas.
Uzturvērtība visai porcijai ( 2150 g netto bez dekoriem) OB = 128,4 g , OH = 281 g, T = 55,4 g, Kcal = 2278
Uzturvērtība 100 g
OB = 6 g
OH = 13 g
T = 2,5 g
Kcal = 106