Zupa Okroška
Vasarai ir savas prioritātes, un tai piestāv arī “okroška”.
Sastāvdaļas
1 litrs vājpiena kefīrs vai vājpiena paniņas
2 gurķi (300 g)
170 g redīsi
4 vārītas olas
50 g dilles
100 g zaļie lociņi
2 ķiploka daiviņas (nav obligāti)
Sāls, sinepes, pipari pēc vajadzības
Pagatavošana
1. Sagriež visas zupas sastāvdaļas, pievieno kefīru, sāli, ķiplociņu, sinepes un visu sajauc.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1840 g) OB = 65 g, OH = 58,3 g, T = 27 g, Kcal = 748
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 32,3 g, OH = 29,2 g, T = 13,6, Kcal = 375
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 21,5 g, OH = 19,4 g, T = 9 g, Kcal = 250
Uzturvērtība 100 g
OB = 3,5 g
OH = 3,1 g
T = 1,4 g
Kcal = 40
Atbildēt