Pavasaris ir laiks, kad maltītēs prasās zaļumus, dārzeņus – svaigumu un vieglumu. Piemēram, kā šajos salātiņos.
Sastāvdaļas
70 g pērļu grūbas
1 gurķis (120 g)
120 g redīsi
50 g zaļie lociņi
Sāls, pipari
Otra variācija pievienojot 70 g majonēzoi Hellmans Lighter 3%.
Pagatavošana
1.Pēc pamācības, ūdenim pievienojot sāli,  izvāra grūbas, noskalo. Es izmantoju pērļu grūbas, kas ļoooti ātri izvārās:  sākumā tās noskalo ūdenī, liek vārīties ~ 10-12 minūtse un pēc tam, arī noskalo.
2. Sagriež gurķi redīsus lociņus. Pievieno grūbas. Visu sajauc.
Uzturvērtība visai porcijai ( 360 g brutto) OB = 7,8 g, OH = 57 g, T = 1,7 g, Kcal = 285
Uzturvērtība visai porcijai pievienojot 70 g majonēzi Hellmans Lighter 3% ( 430 g) OB = 8,3 g, OH = 63,7 g, T = 3,7 g, Kcal = 332