Jau sen gribējās ko šādu pagatavot, lai parādītu kārtējo reizi, ka arī kartupeļus drīkstam ēst.Un tas nav nekāds “bubulis” mūsu svaram.
Sastāvdaļas
500 g kartupeļi ( svaigi, nomizoti)
1 ola
150 g sēnes (šampinjoni)
40 g milti (es izmantoju kukurūzas miltus)
40 g zaļie lociņi
90 g kausētais siers “Dzintars” (3x 30 g)
~ 8 g eļļa
Sāls, pipari.
Pagatavošana
1. Nomizo kartupeļus un liek tos vārīties. Vāra tos mīkstus, nokāš lieko ūdeni un samīca/sablendē biezputrā. Atdzesē.
2. Smalki sagriež šampinjonus un apcep pannā ar garšvielām.
2. Padzisušajiem kartupeļiem – pievieno olu, lociņus, miltus, sāli, piparus,  beigās apceptos šampinjonus un samīca viendabīgu mīklu. Sadala 6 vienādās daļās.
3. Veido plācenīšus: pa vidu kartupeļu biezeņa mīklai liek pusīti no siera gabaliņa (15 g)  un iemīca to mīklā. Atkārto ar visiem sešiem.
6. Liek nedaudz ar eļļu iesmērētā pannā un apcep no abām pusēm ~ pa 5 minūtēm.
Uzturvērtība visai porcijai (875 g) OB = 43,4 g, OH = 112,1 g, T = 32g, Kcal = 926
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB  = 21,7 g, OH = 56,05 g, T = 16 g, Kcal = 463
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 14,5 g, OH = 37,3 gm T = 10,7 g< Kcal = 309