Kokosa – aveņu torte
Ar katru jaunu kūciņu, saprotu, ka tas mani ievelk arvien dziļāk un dziļāk. Katra kūciņa ir izauklēta manās domās, sapņos… Un tad atliek tikai likt to visu kopā. Kārtējais mans, nekautrēšos teikt, “šedevrs”! Un uzdrīkstos arī atkal apgalvot, ka šo torti varu ievietot savā TOP labāko un gardāko sarakstā.
Sastāvdaļas
Biskvītiem
3 olas
100 g eritritols (samaļ pūderī)
Sāls šķispniņa
50 g milti (es izmantoju kukurūzas miltus)
25 g kukurūzas ciete (vai milti)
35 kokosriekstu skaidiņas
1 tējk. (3 g) cep.pulveris
Biskvītu piesūcināšanai
100 g piens + saldinātājs
Krēmam
1000 ml piens (2%)
60 g kukurūzas ciete
60 g kokosriekstu skaidiņas
60 g sausais piens (1%)
Saldinātājs pēc izvēles
25 g želatīns
150 g piens
Aveņu džemam
170 g avenes (man saldētās)
20 g kukurūzas ciete
50 g ūdens
Saldinātājs
Pagatavošana
Biskvītu pagatavošana
1. Atdala olām olu baltumus. Un pievieno 50 g samalta eritritola. Otri 50 g liek pie olu dzeltenumiem.
2. Saputo olu baltumus ar eritritolu pievienojot šķipsniņu sāls stingrās putās. Sakuļ olu dzeltenumus ar eritritolu.
3. Pie olu dzeltenumiem pievieno kokosriekstu skaidiņas – izmaisa.
4. Sajauc vienā traukā pārējās sausās sastāvdaļas: miltus, kukurūzas cieti, cepamo pulveri.
5. Pie olu dzeltenumiem ar kokosriekstu skaidiņām pievieno 1/3 saputotā olu baltuma un uzmanīgi, maisot uz vienu pusi! iemaisa tos masā.
6. Pēc tam pievieno 1/3 daļu no sajauktajām sausajām sastāvdaļām un arī uzmanīgi iemaisa ar lāpstiņu masā.
7. Atkārto darbības”: pievieno otru trešdaļu saputotā olu baltuma – uzmanīgi izmaisa.
8. Pievieno otru trešdaļu sausās sastāvdaļa – izmaisa.
9.Un atkārto pēdējo reizi iepriekš veiktās darbības. Masa nemaisa pārāk aktivi un ilgi: lai “nenosēžas” olu baltums.
10. Mīklu lej formā un liek iepriekš, līdz 170 grādiem sakarsētā cepeškkrāsnī (augša-apakša, bez konvekcijas) un cep ~ 25 minūtes. Biskvītu atdzesē. Nogriež tam “cepurīti”. Un pārgriež uz pusēm.
Krēma gatavošana
11. Sajauc visas krēma sastāvdaļas un liek uz plīts. Nepārtrraukti maisot to uzvāra. Noliek malā atdzist – pārklājot ar pārtikas plēvi tā, lai tā saskaras ar krēma virsmu.
12. Ar pienu aplej želatīnu un uzbriedina.
Aveņu džema gatavošana
13. Katliņā liek ogas un pievieno cieti, kas sajaukta ar 50 g ūdens. Maisot to uzvāra. Noliek atdzist.
Gatavo torti
Pirms tortes salikšanas kopā izšķīdina želatīnu karstā ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (ar impulsiem: pa 20 sek) un pievieno krēmam: visu sablendē.
14. Liek vienu no biskvītiem uz pamatnes un piesūcina ar 50 g saldinātā piena. Apkārt liek metāla konditorejas riņķi – apmēram par 1 cm lielākā diametrā kā biskvīts. Pa iekšpusi liek acetāta plāksni. Visu šo kosntrukciju no ārpuses es nostiprināju ar folliju (lai neiztek krēms).
15. Uz pirmā biskvīta liek aveņu džemu, izlīdzina un pa virsu, lai notek arī pa malām, uzklāj 1/2 no kokoskrēma.
16. Virsū liek otru biskvītu, piesūcina ar pienu un uzklāj nedaudz krēma. Krēmā iespiež svaigas avenes (man 100 g) un pa virsu klāj atlikušo krēmu.
17. Torti pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī sastingt.
No rīta dekorē pēc patikas.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1900 g bez dekoriem) OB = 105 g, OH = 236,4 g, T = 95,2 g, Kcal = 2253
Uzturvērtība 100 g
OB = 5,5 g
OH = 12,4 g
T = 5 g
Kcal = 118,5
Gribētu pamēģinàt. Sakiet, lūdzu, cik cm ir biskvīta forma?
Forma 16-17 cm.
Sveika!
Cik skatos Tavas receptes, nekur nav minēts, cik daudz saldinātāja. Kaut kad mēģināju pēc garšas, bet galīgi nepatika rezultāts. Nu nemāku es
Vai Tu varētu pateikt, cik daudz saldinātāja un kādu Tu liktu šajā receptē krēmam un saldinātājam (pēc savas gaumes)?
Jā, nav un arī nebūs norādīti grami, izņemot, kad izmantoju eritritolu (parasti biskvītos tortēm) kas ir apjoma saldinātājs. Saldinātājus izmantoju dažādus. Bieži sūtu no iherb.com. Mainu tos. Un ne visiem tie mājās ir, tādēļ ļauju pašiem izvēlēties. Citi neizmanto šādus saldinātājus, bet dabīgo medu vai sīrupus. Katram mums sava gaume arī saldumuma intensitātei. Ja izmanto intensīvos pilienveida saldinātājus, tad tos jau nemaz nevar īsti nosvērt. Bet pirms cepšanas, vai želantīna pievienošanas visu vienmēr vajag pagaršot un pievienot tik daudz, lai pašai liekas gana saldi