Daudzi piesakoties maniem Tievēšanas projektiem, raksta, ka negribētu vairs redzēt vistas fileju, jo esot jau to atēdušies citos izaicinājumos. Sausa un negaršīga… Nu, nē, mīļie – tas nav par maniem izaicin;ajumiem. Manis gatavotie ēdieni ar vistas fileju vienmēr ir super gardi un pazūd ļoti ātri no šķīvjiem!
Sastāvdaļas
300 g vistas fileja ( 2 nelielas)
15 g adžika (Pūres)
10 g sinepes
150 g sēnes (brūnie šampinjoni)
1 paprika
1 sīpols (60 g)
3-4 ķiploka daiviņas (20 g)
1 neliels cukini ( 320 g)
200 ml kokosriekstu piens (18%, bet var protams, izmantot arī light)
50 g dzeltenā karija pasta AROY-D (nopērkama RIMI, Āzijas produktu stendā, bet var izmantot arī sarkano, zaļo, vai Gemosā)
50 g graudaugi/ pasta (es izmantoju puilngraudu  kuskusu)
Sāls, kurkuma, koriandrs, baziliks, čilli pipari (ja nepatīk asi ēdieni – var nelikt), kumīns,  vai garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1.Vistas fileju iemarinē iepriekšējā vakarā (vēlams) adžikā un sinepēs.
2. Otrā dienā: sagriež strēmelītēs vistas fileju un visus pārējos dārzeņus,
3. Pannā  liek vistas fileju un strauj apcep, pievieno sagrieztās sēnes, papriku, sīpolus un ķiplokus. Cep ik pa laikam apmaisot.
4. Pievieno sāli, garšvielas, nedaudz ūdeni un sautē gandrīz gatavus.
5. Vistas filejai pievieno  cukini,   karrija pastu, kokosriekstu pienu,visu samaisa, uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns vēl minūtes 10.
6.  Pievieno kuskusu un pasautē vēl minūtes 10, kamēr kuskuss piebriest.
Uzturvērtība visai porcijai  (2309 g brutto / 2056 g netto) OB = 87 g, OH = 122,2 g, T = 51,3 g, Kcal = 1190
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 43,5 g, OH = 61,1 g, 6 g, T = 25,7 g, Kcal = 595
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 29 g, OH = 40,7 g, T = 17,1 g, Kcal = 397
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,7 g
OH = 6,9 g
T = 4,1 g
Kcal = 95,2