Jau sen gribēju izmēģināt pagatavot savu sieriņu. Pamatideja atrasta i-neta dzīlēs. Pats pirmais mēģinājusm bija ar garšaug u sāli – tādēļ sieriņš tāds “pazaļš”. Un tas mums garšoja labāk, nekā ar parasto sāli.
Sastāvdaļas
500 g biezpiens (0,5% )
150 g piens (man 2,5%)
1/2  g no olas
1/2 tējkarote sāls
1/2 tējkarote soda
1 tējkarote sviests
30 g saulē kaltēti tomāti (RIMI)
Var papildus pievienot zaļumus, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Biezpienu un pienu liek katliņā un nepārtrraukti maisot vāra Kad masa uzvārās, uz lēnas uguns to vāra  vēl ~ 10 minūtes.
2. Masu liek caurdurī, kurā ieklāta marle un notecina sūkalas, kas atdalījušās masu vārot. Notecina ne pārāk ilgi.
3. Masu liek atpakaļ katliņā, pievieno pus olu, sviestu, pēc tam sāli un sodu.
4. Masu maisot jāpatur uz uguns vēl  ~ 10 minūtes, līdz visas sastāvdaļas kļūst par vienu veselu.
5. Ilgi nekavējoties – masu liek  izvēlētajā  formā. Un  tā ka man bija pievienoti kaltētie tomāti eļļā, tie gan tik nosusināti no liekās eļļas, es formu nesmērēju ar taukvielu.  Iesākumā masu atdzesē istabas temperatūrā pēc tam liek ledusskapī.
Uzturvērtība visai porcijai (685 g/brutto / 300 g netto) OB = 94 g, OH = 14,1 g, T = 36 g< Kcal = 760
Uzturvērtība 100 g
OB = 31,3 g
OH = 4,7 g
T = 11,8 g
Kcal = 253