Mana meditācija….radīt veselīgus gardumus. Un liekas, ka sanāk arī tīri tā neko.
Sastāvdaļas (forma 14 cm)
Biskvītiem
3 olas
350 g ķirbis
30 g kakao
10 g maltas linsēklas
30 g zemesriekstu milti (pērku Maximā, ALVO)
30 g kukurūzas milti
50 g saldinātājs eritritols
6 g cepamais pulveris
Vanilīns
Sāls šķipsniņa
Karameļu krēmam (581 g netto)
100 g sausais piens
230 g piens (2%)
400 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
Šokolādes pildījumam
20 g kakao
13 g maltas linsēklas
35 g whey proteīns 
90 g piens
30 g eritritols
Biskvītu piesūcināšanai ~ 80 g dateļu sīrupūdens
Šokolādes glazūrai
3 g želatīns
30 g ūdens
50 g piens
10 g kakao
Saldinātājs
Pagatavošana
Gatavo biskvītus
1. Vispirms izautē ķirbi. Vai, nu to izsautē uz plīts, vai izcep cepeškrāsnī, vai, nu dara kā es: sagriež gabaliņos un uz ~6-10 min (laiku izvēlas pec ķirbja cietības) ieliek mikroviļņu krāsnī. Sablendē viendabīgā biezenī un noliek atdzist.
2. Traukā atsevišķi savieno visas sausās sastāvdaļas: miltus, linsēklas, kakao, cepamo pulveri. Sajauc un izsijā.
3. Olas saputo ar vaniļu, sāls šķipsniņu un eritritolu.Puto ~ 3 minūtes, līdz masa ievērojami palielinās apjomā. Pievieno atdzisušo ķirbja biezeni – un vēlreiz nedaudz sakuļ.
4. Olu – ķirbja masai divos piegājienos pamazām uzmanīgi pievieno sausās sastāvdaļas. Mīklu izmaisa un lej mīklu formā. Man divas 14 cm diametra  silikona formiņas.  Liek cepeškrāsnī 175 grādos un cep ~ 30-35 minūtes. Jāskatās, lai iedurot koka irbulīti – tas  ir sauss, lai nav pielipusi mīkla pie tā.
5. Biskvītus atdzesē un katru  pārgriež uz pusēm.
Gatavo krēmu
6. Apcep uz pannas sauso pienu līdz tas kļūst brūngans. Samaļ to pulverī kafijas dzirnaviņās/ virtuves kombainā.
7. Katliņā lej  pienu, pievieno apcepto, samalto pienu, saldinātāju un savāra. Pārklāj to ar pārtikas plēvi tā,  lai plēve saskaras ar masu un atdzesē.
8. Atdzisušajai masai pievieno kulinārijas biezpienu. Samaisa viendabīgā krēmā. Liek ledusskapī atdzist.
Gatavo šokolādes masu 
9. Sajauc visas dotās sastāvdaļas.
Liek kopā torti
10. Liek uz pamatnes pirmo biskvītu, apliek apkārt liek un ar saspraudēm sastiprina acetāta plāksni. Biskvītu piesūcina ar  20 g saldinātā piena.
12. Uz biskvīta gar malu ar konditorejas maisiņa palīdzību izspiež krēmu ~150 g. Viducī liek 50 g šokolādes masu.
13. Atkārto to pašu ar otro un trešo biskvītu.
14. Ceturto biskvītu, piesūcina ar sīrupūdeni un liek virsū krēmu, izlīdzina – uzliek pārtikas plēvi un torti liek uz nakti ledusskapī.
No rīta gatavo šokolādes glazūru
15. Aplej želatīnu ( 3 g) ar aukstu ūdeni (30 g) un noliek malā.
16.Mazā katliņā lej pienu, pievieno kakao, saldinātāju un maisot uzvāra.
17. Pievieno un izmaisa uzbriedušo želatīnu. Glazūru lej konditorejas maisiņā, liek dziļā glāzē un ļauj atdzist līdz 26-30 grādiem.
18. Izņem no ledusskapja torti, noņem malas.
19.
Nogriež konditorejas maisiņam galiņu un pārlej šokolādes glazūru.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1440 g) OB = 180 g, OH = 233,4 g, T = 60,1 g, Kcal = 2175
Uzturvērtība 100 g
OB = 12,4 g
OH = 16,2 g
T = 4,1 g
Kcal = 151