Ziemas periods ir tas laiks, kad gribas gardas un sildošas zupiņas.  Tās gan ne tikai silda, bet sniedz arī lielisku sāta sajūtu, neskatoties uz niecīgo kaloriju daudzumu uz 100 gramiem. Tas nozīmē vienu: ĒD UN TIEVĒ! 
Sastāvdaļas

2,5 litri ūdens
420 g lasis (svars svaigam, ar ādu, 300 g netto vārīts)
1  jaunā kāpostgalviņa ( 500 g)
1 neliels brokolis ( 271 g)
1 paprika ( 178 g)
1 liels  sīpols (107 g)
15 g ķiploki
1 vidējs burkāns (179 g)
1 saldais kartupelis ( 300 g)
50 gr zaļumi (dilles, pētersīļi)
150 g krēmsiers “baltais”
Vai 1600 g jebkuri dārzeņi kopsummā
Sāls, pipari, smaržīgie pipari, lauru lapas, un citas garšvielas pēc izvēles.
Pagatavošana
Katlā lej ūdeni, kuram pievieno sāli, piparus, lauru lapas, garšvielas. Uzvāra ūdeni. Pievieno gabaliņos sagrieztu lasi. Kamēr lasis vārās, sašķērē kāpostu, sarīvē burkānu, sagriež papriku un sīpolu. Sadala rozetītēs brokoli. Dārzeņus, izņemot brokoli pievieno katlā. Brokoli un krēmsieru pievieno pašās beigās, pavāra 10 minūtes, pievieno svaigos zaļumus. Gatavs! Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai (4572 g /3947 g netto) OB = 102,6 g, OH = 142 g, T = 73 g Kcal = 1611
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 25,6 g, OH = 43,3 g, T = 14 g, Kcal = 405
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 19,3 g, OH = 32,5 g, T = 10,5 g, Kcal = 304
Uzturvērtība 100 gr
OB = 2,5 g
OH = 3,5 g
T = 1,8 g
Kcal = 41