Vienreizēji gardi sāļie eklēri ar maigo forelīti!
Sastāvdaļas (15 gab)
Mīklai
150 g ūdens
30 g jebkura taukviela (es šoreiz  izmantoju Ghi sviestu)
1 g sāls
60 g rīsu milti
2 g ksanatāna sveķi (bez šiem šajā receptē nekādi un aizvietot tos ne ar ko nevar. Ja to nav, tad izmantojiet citas eklēru receptes, kas atrodamas manā blogā)
3 olas
Pildījums
250g Ricotta Lago maggiore 96%)
150 g krēmsiers “Baltais”
Ķiploku granulas
Garšaugu sāls
300 g mazsālīta forele (sālīju pati, bez cukura)
Dekoram: ikri
Pagatavošana
1. Katliņā lej 150 g ūdeni,  pievieno šķidru taukvielu un  sāli.
2. 60 g rīsu miltu pievieno 2 g ksantāna sveķus  un sajauc.
3. Ūdenim pievieno sausās sastāvdaļas, izmaisa un  liek uz plīts: maisot to karsē, līdz masa kļūst viendabīga, spīdīga un ir iztvaikojis liekais ūdens.
4. Katliņu noņem un pa vienai pievieno olas. Mīklai jābūt pēc konsistences tādai, ka pceļot karoti tā lēnītēm stiepjas uz leju, bet netek.
5. Mīklu pilda konditorejas maisiņā ar uzgali un izspiež uz paplāts eklērus. To lielumu, formu, protams, variet izvēlēties paši.
6. Liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī  un cep ~ 40 -45 minūtes. Skatieties pēc savas krāsns – tiem jākļūst maigi brūnganiem.
7. Sagatavo krēmu: sajauc abus krēmsierus, pievieno ķiploku granulas, sāli, pilda uz pusi pārgrieztajos eklēros.
8.  Pa vidiņu liek foreles šķēlīti un pa virsu arī dekorē ar to pašu krēmu un ikriem.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1257 g) OB = 135,2 g, OH = 114,4 g, T = 115,3 g, Kcal = 2040
Uzturvērtība 1 gab OB  =9 g, OH = 7,6 g, T = 7,7 g, Kcal = 136