Pilngraudu miltu piparkūkas
Kā gan uz Zsvētkiem bez piparkūkām? Šie gan ir cepumi, kuri, lai būtu patiešām gardi, jāgatavo gandrīz klasiskajā variantā-gan ar sviestiņu, gan medu, gan cukuru. Citādi jau tās nebūs īstas piparkūkas. Es izmantoju pilngraudu miltus.Un izdevās ar tiem arī ļoti gardi. Turklāt mīkla patiešām ir ļoti vienkārši pagatavojama.Vienīgā nianse, tā jāgatavo iepriekšējā vakarā un jāpatur vismaz 12h ledusskapī.
Sastāvdaļas
65 g pilngraudu kviešu milti
65 g pilngraudu auzu milti
3 g soda
15 g piparkūku garšviela
50 g sviests
50 g medus
30 g cukurs
20 g piens
Pagatavošana
1. Bļoda savieno visas sausās sastāvdaļas (miltus, sodu, piparkūku garšvielu)
2. Katliņā liek medu, sviestu cukuru un maisot kausē līdz masa uzvārās. Pavārā kādu minūti, noņem.
3. Tiklīdz katliņā masai pazūd burbulīši – pievieno un izmaisa sausās sastāvdaļas. Ērti to darīt ar silikona lāpstiņu.
4. Kad milti iemaisīti, pievieno aukstu pienu. Izmaisa. Masa būs pavisam mīksta-pavisam neatgādinās piparkūku mīklu. Tikai mieru! Tādai tai jābūt. Mīklu liek uz pārtikas plēves, satin un liek uz nakti ledusskapī.
5. Pirms cepumu cepšanas mīklu izņem apmēram 30 minūtes agrāk. Izrullē un cep cepumus 180 grādos, ~ 7-8 minūtes. Atkarīgs no plīts un izrullētās mīklas biezuma.
Uzturvērtība visai porcijai (298 g/257 g netto) OB = 17,1g, OH = 146,2 g, T = 48,1 g, Kcal = 1118
Uzturvērtība 100 g
OB = 6,6 g
OH = 56,8 g
T = 18,7
Kcal = 435
Atbildēt