Ķirbis ir tik daudzveidīgs dārzenis (zinu, zinu, pēc bioloģijas stundām, ka tas  ir oga, bet man tomēr tas kaut kā vairāk asociācijas ar dārzeni. Vienmēr un visur gatava to izmantot savā ēdienkartē. Šoreiz pildīts.
Sastāvdaļas
2180 g ķirbis (jau attīrīts no sēklām)
1 paprika ( 180 g)
1 burkāns (100g)
1 sīpols (70 g)
30 g ķiploki
1 neliela selerijas sakne (nomizota 200 g)
1 neliels kālis (nomizots 250 g)
400 g tītara fileja
80 g siers “Dorblu” (zilais pelējuma siers, vai jebkurš cits trekns, labi kūstošs siers)
10+10 g extra virgin olīveļļa
30 g sviests
90 g gudrie graudi
Pagatavošana
1. Ķirbim nogriež cepurīti. Izkausē 30 gr sviesta. Tam pievieno 30 g izspiesta ķiploka un sajauc. Ar šo masu ieziež ķirbi no iekšpuses.
2. Tītara fileju un sīpolu sagriež mazos gabaliņos  un liek pannā, kura sakarsēta ar 10 g eļļas un apcep.
3. Uzvāra 1 litru ūdens, kurā liek vienu paciņu “Gudros graudus”un vāra 12 minūtes. Izņem, atbrīvo graudus no maisiņa. Atdzesē.
3. Seleriju, kāli, burkānu nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Papriku pārgiež, iztīra sēklotni un arī sagriež mazos gabaliņos.
4. Seleriju, kāli un burkānus liek pannā, kurā sakarsēti 10 g elļas un apcep, pievienojot sāli un garšvielas.
5. Sarīvē sieru “Dorblu”.
6. Vienā bļodā liek apcepto gaļu ar sīpoliem, apceptos dārzeņus (visu atdzesētu) un pievieno sarīvētu sieru un graudaugus. Visu samaisa un pilda ķirbī.
7. Pildīto ķirbi liek cepamtraukā un liek līdz 180 uzkarsētā krāsnī un cep ~ 1h 45 min līdz – 2h. Atkarīgs no plīts. Gatavs būs tad, kad iedurot ar nazīti ķirbim augšpusē – tas būs mīksts.
Uzturvērtība visam ķirbim ( 3230 g) OB = 59,1 g, OH = 230,8 g, T = 75,,3 g, Kcal = 1871
Uzturvērtība 100 g (ar visu mizu)
OB = 1,7 g
OH = 7,2 g
T = 2,4 g
Kcal = 59

7.11.2022.