Baraviku  laiks rit pilnā sparā! Fantastiski garšīgs “grubotto”sanāk no šīm lieliskajām sēnēm.
Sastāvdaļas (4 porcijas)
500 g baravikas (vai arī jebkuras citas sēnes. Es ziemā pērku saldētas veikalā Promo, ~8-9 Euro/kg)
2 x 90 g gudrie graudi (Nr.2) vai jebkuri citi graudaugi, pākšaugi, kas garšo
200 gr burkāni
100 g zaļie zirnīši (izmantoju saldētos)
1 sīpols (160 g)
4-5 ķiploka daiviņas (20 g)
160 g paprika
80 g zaļumi (lociņi, pētersīļi, dilles)
Garšaugu sāls, piecgraudu piparu, kaltēti zaļumi
20 g eļļa
1,5 litri ūdens + vēl pēc vajadzības
Pagatavošana
1. Sagriež sēnes un liek nedaudz ar eļļu iesmērētā eļlā pannā apcept/ izsautēt. Noliek malā.
2. Uzvāra ūdeni 1,5 litri  un liek “Gudro graudu” 2 paciņas  Vāra 12 minūtes. Pēc tam noņem, pievieno sāli un noliek “uzbriest ” līdz galam.
3. Sagriež papriku, burkānus, sīpolus, ķiplokus, zaļumus.
4. Graudaugus “izpako”, ber bļodā.
5. Pannā lej ēdamkaroti eļļas (20 g), uzkarsē un ber sīpolus un ķiplokus. Apcep 1 minūti, pievieno burkānus un cep, maisot, līdz burkāni kļūst gandrīz gatavi.
6. Burkāniem pievieno papriku,  jau gatavās sēnes – visu samaisa un cep ~ 5 minūtes.
7. Pievieno “gudros graudus”, zaļos zirnīšus, zaļumus. Samaisa un pasautē vēl 5 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (1540 g) OB = 58,7 g OH = 176,3 g, T = 30,5 g, Kcal = 1205
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 29,4 g, OH = 88,2 g, T = 15,3 g, Kcal = 600
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 19,6 g, OH = 58,7 g, T = 10,2 g, Kcal = 400
Uzturvērtība 1/4 no porcijas  OB = 14,7 g, OH = 44,1 g, T = 7,6 g, Kcal = 300
Uzturvērtība 100 g
OB = 3,8 g
OH = 11,4 g
T = 1,9 g
Kcal = 78