Ogu laiks klāt! Un šīs tartītes ir tik superīgas!
Sastāvdaļas ( 6 gab x 10 cm)
1 ola
30 gr sviests
80 gr dateles
80 gr vājpiena biezpiens
1 tējk.cepamais pulveris
175-195 gr kviešu pilngraudu milti (jāskatās pēc biezpiena mitrumu un olas lieluma)
Pildījums
~ 250 gr ogas
2 olas
50 gr piens
50 gr vājpiena biezpiens
10 gr kukurūzas ciete
Saldinātājs, vaniļa
Pagatavošana
1. Dateles aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz minūtēm 30, lai palik mīkstas.
2. Olai pievieno 30 gr izkausētu eļļu, biezpienu un dateles – visu sablendē viendabīgā masā. Miltiem pievieno cepamo pulveri un pievieno olas-biezpiena-dateļu masai. 3.Samīca mīklu un ieliek uz  ~1 h ledusskapī. Izņem un liek tartes formā, veidojot “bortiņus”. Tartes apakšā liek ogas .
4. 2 olas sablendē ar pienu, biezpienu, saldinātāju un vaniļu un  pārlej pāri ogām. Liek cepeškrāsnī ~ 175 grādos un cep ~ 30-35 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (910 gr) OB = 72,8 gr, OH = 225,6 gr, T = 51,6 gr, Kcal = 1745
Uzturvērtība  1 tartei  OB = 12,2gr, OH = 37,7 gr, T = 8,6 gr, Kcal = 292