Pēdējō nedēļu varonīgi cīnamies ar īsti tropisku klimatu. Karstums ne pajokam. Bet it taču vasara un īstākais laiks gardam, veselīgam, un protams, arī mazkaloriskam saldējumam.
Sastāvdaļas
550 g zemenes (saldētas)
2 banāni (227 g, saldēti)
60 g whey proteīns (vaniļas, man šis: https://www.dion.lv/lv/x/Whey-Protein-1298/?acamp=10&gclid=Cj0KCQjw_dWGBhDAARIsAMcYuJwEyivGrnORYJoyT_Xzux2uUKIrgRLYVPuwm5kyMBR7HPikVmUWtXUaAmYGEALw_wcB)
300 g piens
1/2 tējkarote ksantāna sveķi (https://www.dabasstacija.lv/ksantana-sveki-100g-321102 )
Glazūrai
100 g melnā bezcukura šokolāde (  ttps://www.chocolette.com/lv/)
10 g eļļa
15 gr grauzdēti, smalcināti zemesrieksti
Pēc nepieciešamības saldnātājs
Pagatavošana
1. Izņem no saldētavas sasaldētās zemenes un banānus. Nedaudz atlaidina.
2. Pievieno pienu, proteīnu, ksantāna sveķus un sablendē. Ieliek trauku saldētavā uz 30-40 minūtēm.
3. Izņem saldējumu unvēlreiz visu sakuļ. Ieliek atkal uz 30-40 minūtēm saldētavā. Procedūru atkārto vēl 2x.
4. Var atstāt visu saldējumu vienā traukā, bet es daļu iepildīju silikona eskimo formiņās (man bija 8 gab) un trīs no tām vēl izmērcēju izkausētā šokolādē ar riekstiem.
Uzturvērtība (visai porcijai, 1037 g,  bez šokolādes) OB = 60,6 g, OH = 95,5 g, T = 8,4 g, Kcal = 707
Uzturvērtība 100 g
OB = 5,8 g, OH = 9,2 g, T = 0,8 g, Kcal = 68
Uzturvērtība vienai porcijai (50 g , bez šokolādes) OB = 2,9 g, OH = 4,6 g, T = 0,4 g, Kcal = 34
Uzturvērtība vienai porcijai  (50 g, ar šokolādes glazūru (33 g)  un riekstiem (5 g) OB = 4,7g, OH = 17 g, T = 9,9 g, Kcal = 155