Turpinām pēcsvētku  seku “likvidēšanu”. Ievērojam mazogļhidrātu “diētu” un no pāri palikušā ķimeņu siera cepam “karbonādes”.:)
Sastāvdaļas
300 g ķimeņu siers (man no SIA “Latgales siers” 10%, bet garšīgāk būs ar treknāku)
1 ola (A kategorija, ja mazas, tad vajadzēs 2-as)
6 g sezama sēkliņas
20 g dilles, sāls
~ 15 g kukurūzas milti
Pagatavošana
1. Sieru sagriež šķēlēs, un katru šķēli uz pusēm.
2. Traukā sakuļ olu un pievieno tai sezama sēkliņas un sasmalcinātas dilles.
3. Uz šķīvja uzber miltus: apviļā katru siera šķēli miltos, tad mērc olu masā un liek uz sakarsētas pannas.
4. Atkārto ar visām siera šķēlēm. Cep vidējā t no abām pusēm.
Uzturvērtība visai porcijai ( 381 g) OB = 83,6 g, OH = 10,4 g, T = 41,2 g, Kcal = 748
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 41,7 g, OH = 5,2 g, T = 20,5 g, Kcal = 373