Aromātiski, sātīgi siera keksi noderēs gan brokastīs, gan uzkodai.
Sastāvdaļas ( 4 gab) 
2 olas
50 g vājpiena kefīrs
100 g vājpiena biezpiens
30 g cietais siers Granister (50%, vai kāds cits, pēc savas izvēles treknāks siers ar garšu un aromātu, kas patīk)
50 g pilngraudu milti (es izmantoju kukurūzas)
7 g sēkliņu mix (sezams, linsēklas, saulespuķu sēklas)
Sāls
Ķiploku granulas
3 g cepamais pulveris
3 g soda
Pagatavošana
1. Olas sakuļ ar kefīru un biezpienu. Sieru sarīvē.
2. Sajauc miltus ar sodu, cepamo pulveri un garšvielām.
3. Pie sakultajām olām pievieno sausās sastāvdaļas, sieru un sajauc mīklu, kuru sadala 4-ās (vai pēc izvēles vienā lielā, vai vairākos mazākās) formiņās (pilnas formiņas nelieciet-mīkla celsies) un liek cepeškrāsnī 180 grādos cepties ~ 25 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (280 g) OB = 49 g, OH = 38 g, T = 27,7 g, Kcal = 622
Uzturvērtība 1 gab no 4-iem OB = 12,2 g, OH = 9,4 g, T = 7 g, Kcal = 155