Tā gadās bieži, ka es kādu domu ilgu auklēju, auklēju un, tad, vienā jaukā dienā tā tiek realizēta. Tā bija šoreiz. Pat sapņos sapņoju par torti ar smiltsērķšiem.
Sastāvdaļas
Biskvītiem (16 cm diametrs)
3 olas
2 mazi banāni (200 g)
75 g dateles
30 g 0,5 % kefīrs
45 g dabīgais jogurts (Skyr)(vai var būt tikai jogurts, vai tikai kefīrs, bet man patīk, ka ir abi šie produkti)
100 g milti (es izmantoju 40 gr pilngraudu kviešu, 30 gr pilngraudu auzu miltus un 30 gr zaļo griķu miltus (pērku “Dabastacijā’)
25 g kakao
6 g cepamais pulveris
6 g soda
Biskvītu piesūcināšanai: 90 g salda stipra kafija (var būt ari salds piens, bet piens noteikti jāizkarsē kopā arsaldinātāju)
Krēmam
475 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
250 g svaigais siers Ricotta (11%)
100 g 0,5 %  kefīrs
30 g whey proteīns (vaniļas, ne var arī nelikt, vai pielikt sauso pienu)
2 tējk.vaniļas ekstrakts (vai jebkura cita vaniļas garšviela: esence, vanilīns, vai vaniļas cukurs)
400 g saldēti smiltsērkšķi (no kuriem paliek pāri ~ 230 gr smiltsērkšķu sula, kad tās sablendē un izspiež caur sietu)
Saldinātājs
20 g želatīns (Santa Maria)
Glazūrai
200 g piens
8 g želatīns
25 g sausais piens
25 g  kakao
Saldinātajs
Vanilīns
Dekorēšanai: ogas, maršmalovi, beze
Pagatavošana
CEPAM BISKVĪTUS
1. Aplej dateles ar verdošu ūdeni un atstāj izmirkt ~ 30 min.
2. Olām atdala olu baltumus (uzmaniet, lai netiek ne grams olu dzeltenuma)
3. Sajauc  un samaisa visas sausās sastāvdaļas.
4. atdalītajiem olu dzeltenumiem pievieno jogurtu, kefīru, banānu un izmērcētas, gabaliņos sagrieztas dateles – visu kārtīgi sablendē viendabīgā masā.
5. Iesijā un iemaisa sausās sastāvdaļas.
6. Saputo olu baltumus un pakāpeniski  (pa 3 x) , uzmanīgi iemaisa mīklā – uzmanīgi, lai olu baltumus “nenosēdina”.
7. Mīklu lej formā, liek cepeškrāsnī  175 grādos un cep ~ 30+-35 min. (jāskatās pēc plīts)
8. Biskvītu atdzesē,  ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī, lai biskvītā vienmērīgi izdalās mitrums.
Es parasti biskvītus cepu iepriekšējā vakarā un turu visu nakti.
GATAVOJAM KRĒMU-MUSU
9. Smiltsērķšķus atlaidina, sablendē un caur sietu izspiež sulu.  Uzvāra ar saldinātāju.
10. Aplej želatīnu ar aukstu ūdeni un uzbriedina.
11. Sajauc kulinārijas biezpienu, Ricottu, vājpiena kefīru, proteīnu, saldinātāju.
12. Smiltsērkšķu sulu pievieno biezpiena masai, saputo un pievieno izšķīdinātu želatīnu. Masu sajauc, pilda konditorejas maisā. Sadala 3 vienādās daļās.
GATAVO TORTI
13. Izņem biskvītu un sagriež 3 vienādās ripās. Uz pamatnes uzspiež nedaudz krēmu (lai biskvīts neslīd pa virsmu) un liek pirmo biskvītu, kārtīgi piesūcina (30 g) piesūcina to ar saldo kafiju.  Apkārt liek konditorejas riņķi, ~ 19 cm diametrā. Mazliet lielāku nekā ripas. Apliek apkārt acetāta lentu.
14. Izspiež uz biskvīta 1/3 daļu no krēma, piepildot visas maliņas un virsmu.
15. Liek pa virsu otru biskvītu un atkārto tās pašas manipulācijas.
16. Atkārtoto tieši to pašu arī ar trešo biskvītu. Liek ledusskapī uz 5-6h.
17. No rīta izņem un dekorē ar glazūru un ogām.
GATAVO GLAZŪRU
18. Trauciņā ar 50 gr piena pievieno 8 gr želatīnu un atstāj uzbriest.
19. Citā katliņā lej 150 gr pienu un pievieno 25 gr sauso pienu, samaisa, lai piens nedaudz “izmirkst”.
20. Pievieno kakao, saldinātāju, vaniļu un maisot ar konditorejas slotiņu karsē un uzvāra, līdz masa nedaudz sabiezē.
21. Karstajā kakao masā iemaisa uzbriedušo želatīnu un maisa, līdz tas izšķīst un kakao glazūra paliek viendabīga. Noliek malā atdzist, bet pirms tam iesaku to izlaist caur sietiņu, lai glazūra būtu gluda bez kunkulīšiem. Un uzklāj uz trauka pārtikas plēvi tā, lai tā pieskartos siltajai masai (tā neveidosies plēvite atdziestot). Glazūru gaida, kamēr tā atdzisīs līdz 30-32 grādiem, tad tā skaisti  klāsies, nenotecēs par daudz šķidra un nesarecēs par ātru. Un klāj uz tikko no ledusskapoja izņemtas – aukstas tortes.
Laicīgi pa rokai jāsagatavo arī visi  dekori, jo šokolādes glazūra ātri sastings: lai dekori paspētu “pielipt”.  Tiklīdz glazūra pārklāta uz reiz liek virsū dekorus.
Uzturvērtība visai porcijai  (1900 g, ar visiem dekoriem) OB = 209g, OH = 253 g, T = 73g, Kcal = 2568
Uzturvērtība 100 g
OB = 10,9 g
OH = 13,3 g
T = 3,8 g
Kcal = 135