Laiks arī kādai gardai siera kūkai! Siera kūka ar šokolādes pamatni  – garda!
Sastāvdaļas (18 cm diametrs)
180 g šokolādes cepumi (cepumus izmantoju savējos, recepte te: https://www.edunsporto.lv/?p=17449 . Ja cep tos siera kūkai, tad tos var izrullēt vienā plāksnē un izrullēt pavisam plānus-vieglāk samalt)
100 g piens  vai cits šķidrums
Pildījuma krēmam
1 ola
150 gr kulinārijas biezpiens “Baltais”
250 svaigais siers Ricotta (6%, nopērkams Maximā XXX, skat. attēlu apakšā, vai var arī 11%)
2 g agars
10 g sausais piens
Saldinātājs (pēc izvēles)
Vaniļa
Karamelei
70 g lazdu rieksti
50 g ūdens
0,5 g agars
25 g izomalts (vai cukurs)
80 g kļavu lapu dabīgais sīrups (vai cits dabīagais sīrups)
Pagatavošana
1. Samaļ virtuves kombainā cepumus un pievieno tiek šķidrumu. Pievieno pakāpeniski. Tik daudz, lai plaukstā saspiežot masu, tā salīp.
2. Traukā lieks visas krēma sastavdaļas un sablendē viendabīgā masā.
3. Cepumus drumstalas ber formā. Man ir 18 cm ar noņemamām malām un pieblietējot masu veidot formu ar maliņām ~ 4cm augstām.
4. Sakulto siera masu lej uz cepumiem un liek 130 grādos uz ~ 45-50 min. Jāskatās pēc plīts. Pie 40 minūtēm jau jāsāk “čekot”, lai nepārcepas-masai jābūt vēl mīkstai, jo tā sacietēs vēlāk.
5. Gatvao karameli: mazā katliņā lej ūdeni, pievieno agaru, izomaltu (vai cukuru) un sīrupu: visu savāra.
6. Uz siera kūkas uzber riekstus un pārlej pāri karameli. Liek sastingt.
Uzturvērtība visai porcijai ( 900 g) OB = 116 g, OH = 215 g, T = 102 g, Kcal = 2283
Uzturvērtība 100 g
OB = 13 g
OH = 24 g
T = 12 g
Kcal = 258