Zemeņu suflē torte
Jau labu laiku domās būvēju šo tortīti. Nu tā ir tapusi.
Sastāvdaļas
Biskvītam
1 ola
35 gr dateles
1/2 banāns (65 g)
30 g 0, 5% kefīrs
40 gr pilngraudu kviešu milti
1 tējkarote soda
Musam
600 g kulinārijas biezpiens “Baltais” (var uz pusēm ar beztauku “Almu”)
450 gr piens
70 gr eritritols
Saldinātājs
30 g želatīns
35 g kokosriekstu pasta/krēms
Vanilīns
500 g zemenes
300 g ķiršu sula
10 g agars
30 gr piens + saldinātājs = biskvīta piesūcināšanai
Pagtavošana
Dateles aplej ar ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm. Nolej ūdeni. Sablendē olu ar banānu, jogurtu, sodu. Pievieno dateles un vēlreiz visu kārtīgi sablendē. Pievieno miltus. Masu liek formā un cep ~ 20 min 180 grādos. Atdzesē.
Gatavo krēmu
1. 30 gr želatīnu aplej ar 180 g auksta piena.
2. Eritritolu samaļ kafijas dzirnaviņās pulverī.
3. Pārējo pienu sablendē ar biezpienu, eritritolu, citu saldinātāju, vanilīnu, kokosriekstu pastu viendabīgā masā.
4. Izkausē želatīnu vai, nu karsta ūdens peldē vai ieliek uz 20 -25 sek mikroviļņu krāsnī.
5. Pievieno izkausēto želatīnu biezpiena masai, sablendē.
6. Konditorejas riņķī liek biskvītu, apliek apkārt acetāta plāksni, savelk riņķi ap biskvītu. Piesūcina biskvītu ar pienu.
7. Gar formas malām, piespiežot pie malām apkārt liek, uz pusēm pārgrieztas zemenes.
8. Formā lej biezpiena masu. Liek ledusskapī sastingt.
Var tā arī atstāt. Es izvēlējos, vēl tortes virsmu pārklāt ar zemenēm un pārliet ar ķiršu želeju: 300 gr ķiršu sula + 10 gr agars.
Un dekorēšanai baltais krēms: 40 g saldais krējums +160 gr kulinārijas biezpiens “Baltais”+saldinātājs
Uzturvērtība visai porcijai (2100g ) OB = 164,4 g, OH = 192 g, T = 58 g,. Kcal = 1994
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,8 g
OH = 9,1 g
T = 2,7 g
Kcal = 95
Atbildēt