“Paradīzes garša”.
Sastāvdaļas
3 olas (170 g)
2 mazi  banāni (200 gr)
75 gr dateles
75 gr vājpiena kefīrs
120 gr kviešu pilngraudu milti
40 gr apjoma saldinātājs – eritritols, ko pievienos putojot olu baltumus (bet var iztikt arī ar banānu un dateļu saldumu)
5 g cepamais pulveris
Baltajam kokosu krēmam
500 gr piens
60 g sausais piens
20 g kukurūzas ciete
Saldinātājs (pēc izvēles)
100 gr kokosriekstu skaidiņas (es tās kafijas dzirnaviņās nedaudz samalu, jo veikalos mums pārdod diezgan rupjas)
10 gr kokosriekstu eļļa  (var nelikt, bet kokoseļļa piedod īpašu aromātu un garšu)
Vaniļa
Ja masa liekas par šķidru (atcerieties, tomēr, ka atdziestot tā sabiezēs), var pievienot vēl nedaudz kokosskaidiņas
Šokolādes krēmam

150 g kulinārijas biezpiens “Baltais
250 g svaigais siers Ricotta (6%)
30 g melnā šokolāde bez cukura RED  (-45%)
Biskvītu piesūcināšanai
150 gr piens + saldinātājs (50 g katram biskvītam)
Dekoram
40 gr melnā šokolāde bez cukura  RED (-45%)
50 g piens
Pašgatavotas kokosu konfektes “Rafaello” (recepte te:  https://www.edunsporto.lv/?p=17189 )
Pagatavošana
Biskvītu gatavošana 
1. Dateles aplej ar karstu ūdeni un izmērcē mīkstas. ~ 20-30 min.
2. Olām atdala baltumus.
3. Olu dzeltenumiem pievieno kefīru, sagrieztu banānu un sablendē. Pievieno sodu – samaisa un noliek malā, lai soda “iedarbojas” (masa kļūst “pufīga”).
4. Pievieno izmērcētās dateles un atkal kārtīgi sablendē.
5. Pievieno miltus, samaisa. Un noliek malā ļaujot ~ 5 min uzbriest.
6. Pa to laiku saputo olu baltumus stingrās putās. Sākumā saputo  tos vieglās putās. tad pievieno 20 gr eritritolu un saputo stingrās putās.
7. Pakāpeniski iemaisa olu baltumus mīklā – maisot tos  lēnām un neizceļot karoti no mīklas (lai olu baltumi nenosēžas). Mīklu sadala divās vienādās daļās.
8. Mīklu sadala 2 daļās un cep divus biskvītus ~ 30-35 minūtes 175 grādos. Atdzesē. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz 5h (lai mitrums vienmērīgi izdalās pa visiem biskvītiem). Es parasti atstāju uz nakti.
Gatavo kokosu krēmu
9. Neliela piena daļai (~150 g) pievieno cieti, sauso pienu, saldinātāju, vaniļu un sablendē viendabīgā masā.
10. Otru daļu (350 g) piena liek uz plīts un uzkarsē.
11. Uzkarsētajam pienam pievieno otru, ar cieti un sauso pienu sajaukto piena daļu un maisot karsē, līdz masa sāk sabiezēt. Kad masa sākusi mest burbuļus – iemaisa kokosriekstu skaidiņas.
12. Masu izmaisa, nedaudz atdzesē un liek konditorejas maisā, un noliek malā.
Gatavo šokolādes krēmu
13. Sajauc kulinārijas biezpienu un svaigo sieru Ricotta ar izkausētu šokolādi un saldinātāju. Izmaisa, liek krēmu konditorejas  maisā un ledusskapī. Šo krēmu var pagatavot arī jau iepriekšējā dienā.
Gatavo torti
14. Liek pirmo biskvītu – uz pamatnes, kur liks torti uzspiež no konditorejas maisa nedaudz krēma un liek virsū biskvītu (lai tas pielīp). Piesūcina biskvītu ar 50 gr salda piena. Apliek konditorejas riņķi un acetāta lentu, pievelk pēc biskvīta lieluma.
15. Un no konditorejas maisa izspiež pa spirāli 1/2 no baltā kokosu krēma.
16. Liek virsū otru biskvītu, piesūcina ar pienu un klāj pa virsu atlikušo balto krēmu.
17. Piesūcina trešo biskvītu, liek pa virsu-pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 3-5h. Lai sasūcas biskvīti.
Dekorē torti
18. Izņem torti, noņem konditorejas riņķi, acetāta lentu.
19.Uz malām un pa virsu ar konditorejas maisu izspiež krēmu. Krēmu izlīdzina ar platu nazi/lāpstiņu.
20. Uzkarsē pienu, kurā liek salauzītu šokolādi un maisot izkausē. Atdzesē līdz 33 grādiem un dekorē tortes maliņas, veidojot notecējumus. Pa virsu kārto “Rafaello”.
Vai vienkārši pārkaisa kokosriekstu skaidiņas.
Uzturvērtība visai tortei ( 1500 g) OB =115g, OH = 252,2g, T= 13,7g, Kcal = 2675,6
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,6 g
OH = 16, 8 g
T = 8,9 g
Kca = 178