Ticiet vai neticiet, bet šai burvīgajai kūkai nav pievienotas pārtikas krāsvielas un tai ir tikai 128 kcal/100 gr. Un palūkojiet tās uzturvērtību! Īsta Fitnesa torte!
Sastāvdaļas
Biskvītiem (20 cm)
3 biskvītiem
3 olas
2 mazi banāni (190 gr)
75 gr dateles
75 gr vājpiena kefīrs
105 gr kviešu pilngradu milti
40 gr apjoma saldinātājs – eritritols, ko pievenos putojot olu baltumus (bet var iztikt arī ar banānu un dateļu saldumu)
1  tējkarote soda (5 gr)
Krēmiem
960 gr saldētas ogas (460 g mellenes, 280 g kazenes, 220 g upenes): savārīts, izberzts biezenis, netto, kas palika = 500 gr
1150 gr kulinārijas biezpiens “Baltais”
90 gr beztauku biezpiena krēms “Alma”
45 gr kukurūzas ciete
Saldinātājs
Vanilīns
_______________________________________________
Sastāvdaļas  pildījumam (2 kārtas pa 120 g, pārējais violetais krēms):
Ogu biezenis 500 g
Kukurūzas ciete 45 g
Saldinātājs (pēc saviem ieskatiem)
Sastāvdaļas baltajam krēmam (2 kārtas, katrā pa 370 g)
650 gr kulinārijas biezpiens “Baltais”
90 gr beztauku biezpiena krēms “Alma”
Saldinātājs
Vanilins
Sastāvdaļas violetajam krēmam  
500 gr kulinārijas biezpiens “Baltais”
200 g ogu biezenis (no gatavās savārītas ogu masas-pārējais paliek 2  ripām pa vidu)
Saldinātājs
Sastāvdaļas biskvītu piesūcināšanai
Sīrupūdens (saldinātājs+ūdens, vai piens+saldinātājs, bet piens jāuzkarsē)
Pagtavošana
Gatavo  biskvītus
1. Dateles aplej ar karstu ūdeni un izmērcē mīkstas. ~ 20-30 min.
2. Olām atdala baltumus.
3. Olu dzeltenumiem pievieno kefīru, sagrieztus banānus un sablendē. Pievieno sodu – samaisa un noliek malā, lai soda “iedarbojas” (masa kļūst “pufīga”).
4. Pievieno izmērcētās dateles un atkal kārtīgi sablendē.
5. Pievieno miltus, samaisa. Un noliek malā ļaujot ~ 5 min uzbriest.
6. Pa to laiku saputo olu baltumus stingrās putās. Sākumā saputo  tos vieglās putās. Tad pievieno 40 gr eritritolu un saputo stingrās putās.
7. Pakāpeniski iemaisa olu baltumus mīklā – maisot tos  lēnām un neizceļot karoti no mīklas (lai olu baltumi nenosēžas).
8. Mīklu sadala 3 daļās un cep 3 biskvītus ~ 30-35 minūtes 175 grādos. Atdzesē.
Gatavo ogu biezeni
2. Ogas ( svaigas, vai atsaldētas) sablendē  putrā.  Liek sietā un izberž ogas. Jāņem vērā, ja ogas ir ar kauliņu (piemēram, kā es paņēmu kazenes), tas būs grūtāk izdarāms, ja tikai mellenes, tas būs vieglāk.
3. 500 gr ogu biezenim pievieno 45 gr kukurūzas cieti, saldinātāju un maisot, uzvāra, līdz masa sabiezē. Noliek atdzist.
4. No atdzesētā ogu biezeņa 300 gr  pilda konditorejas maisā, aizspiež galu un noliek malā.
Gatavo balto krēmu pildījumam
5. Kulinārijas biezpienam 650 gr pievieno 90 gr beztauku biezpiena krēmu “Alma”, saldinātāju, vanilīnu. Sajauc, pilda konditorejas maisiņā, aizspiež galu un noliek malā.
Gatavo violeto krēmu pildījumam
6. 500 gr kulinārijas biezpienam pievieno 200 gr  ogu biezeni, saldinātāju, sajauc, lai krāsa paliek viendabīgi violeta un pilda konditorejas maisā. Aizspiež galu un noliek malā.
Gatavo torti
7. Izņem biskvītus un visus uzreiz piesūcina ar sīrupūdeni
8. Liek pirmo biskvītu: tam  vidu pa spirāli no konditorejas maisa izspiež  pusi no ogu biezeņa ( 150 g). Gar malām un pa virsu klāj balto krēmu ( 370 gr): tāpat izspiežot pa spirāli no konditorejas maisa. Krēmu ar karotes palīdzību izlīdzina.
9. Liek  virsū otro biskvītu. Tam pa vidu atlikušo ogu biezeni pa spirāli, un apkārt atlikušo balto krēmu. Izlīdzina, uzliek trešo biskvītu. Uzliek pārtikas plēvi un liek ledusskapī “nosēsties”biskvītiem.
10. No rīta: uz plēves uzvelk vairākas strīpiņas ar balto un violeto krēmu, satin to kā desiņu-sajaucoties abiem krēmiem ( uzmanīgi, lai gaiss netiek iekšā) un šo “desiņu” liek konditorejas maisiņā kurā jau ir uzgalis, ar kuru izspiedīs dekorus-rozītes uz tortes.
11. Ņem violeto krēmu un ar konditorejas maisa palīdzību noklāj tortes sānus un virsmu.
12. Ar konditorejas lāpstiņu tortes sānus un virsmu nogludina.
13.Dekorē ar rozītēm (un Rafaello)
Uzturvērtība visai porcijai (2100 g) OB = 199 gr, OH = 391,2 gr, T = 28,1 kcal, Kcal = 2685  (bez Rafaello, bet 1 gab = 63 kcal)
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9,5 g
OH = 18,6 g
T= 1,3 g
Kcal = 128