Vai zinājāt, ka kartupelis ir produkts, kurš ieņem 1.vietu, ja runa iet par sāta sajūtas “indeksu”? Un līdz ar to, ar to var lieliski tievēt? Un neklausieties mītos, ka ja mērķis ir samazināt svaru, ir jāatsakās no kartupeļiem (https://www.edunsporto.lv/?p=14051) Tā kā droši uz priekšu – baudam! Un labu apetīti!
Sastāvdaļas (4 gab x 10 cm)
“Groziņiem”
2 palieli kartupeļi (383 gr)
1 ola
1 sīpols
3-4 ķiploka daiviņas
Sāls, pipari
Pildījums
80 gr kūpināts vistas giross (vai jebkura cita gaļa, zivs)
4 olas
zaļie lociņi
Pagatavošana
Sarīvē kartupeļus un noliek, lai atsulojas. Nospiež lieko sulu. Pievieno smalki sagrieztu vai sarīvētu sīpolu, ķiploku, olu, sāli, piparus un sadala attiecīgi vienādās daļās – es četrās  (pa 100 gr katrai) (Var cept vienu lielu). Veido groziņu un liek cepties 175 grādos ~ 30-35 minūtes. Izņem liek katrā pa 20 gr sagrieztu vistas girosu, zaļos lociņus, iesit olu un liek atpakaļ cepeškrāsnī uz ~ 15 minūtēm. Es beigās izvēlējos  vēl 5 min “apbrūnināšanas “opciju.
Uzturvērtība visai porcijai (832 gr) Ob = 59 gr, OH = 71,5 gr, T = 41,2 gr, Kcal = 908
Uzturvērtība 1 tartei OB  = 14,7 gr, OH = 17,9 gr, T = 10,3 gr, Kcal = 227