Fantastiski garda! Un tiiik šokolādīga!!!
Sastāvdaļas (20 cm diametrs)
Šokolādes biskvītiem
6 olas (210 gr)
65 gr saldais krējums (35%, bet var izmantot arī 10% un 20%)
65 gr mandeļu milti
95 gr eritritols (pērku šeit: https://dietstore24.com/lv/veganiem/eritritols-dabigs-saldinatajs-900-g)
Kāds no intensīvākiem saldinātājiem (man ir šis: https://www.trufit.eu/lv/esn-flavor-drops )
35 gr kakao
7 gr šķīstošā kafija
gr gr cepamais pulveris
Vaniļa
Sāls šķipsniņa
P.S. Ja kā dekoru vēlaties apkaisītu torti ar drupačām (kā es foto:  palieliniet biskvīta mīklas daudzumus par ¼ daļu. Un  “drupaču” daļas biskvīta mīklu plānā kārtiņā izsmērējiet uz cepamā paklājiņa/papīra un izcepiet to (3-4 minūtes, atkarīgs no izklātās mīklas biezuma ). Atdzesējiet, samaliet dzirnaviņās. Vai vienkārši sacepiet pāris šoko cepumus (sviests+milti+eritrritols+kakao+ūdens)
Šokolādes krēmam
160 gr saldais krējums
75 gr sviests (82,5%)
160 gr šokolāde bez cukura (es izmantoju RED)
40 gr konjaks (var nelikt, bet pievienot kādu no esencēm)
Biskvītu piesūcināšanai
~ 60 gr stipra, salda espresso
15 gr konjaks (var nepievienot)
Krēma pagatavošana
1. Saldo krējumu uzkarsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai.
2. Pievieno šokolādes gabaliņus – izmaisīt, lai šokolāde izkustu pilnībā.
3. Pievieno sviestu, konjaku un vēlreiz visu izmaisa līdz viendabīgai masai.
4. Krēmu liek atdzist, un tad liek ledusskapī uz  visu nakti: to pārklājot ar pārtikas plēvi: ļaujot tai pieskarties krēmam, lai neveidojas kārtiņa.
5. Pirms tortes sasmērēšanas krēmu var vēlreiz sablendēt ar rokas blenderi. Man tas diezgan stipri sabiezēja (atkarīgs no bezcukura šokolādes, sviesta īpašībām), tādēļ es tam ļāvu pastāvēt istabas temperatūrā, lai krēms paliek mīkstāks.

Biskvītu gatavošana
1. Ieslēgt cepeškrāsni  un noregulēt uz 180 grādiem
2. Saldo krējumu uzkarsēt (bet neuzvārīt!), iebērt šķīstošo kafiju, izmaisīt, noņemt no uguns un nedaudz atdzesēt.
3. Atsevišķā traukā sajaukt mandeļu miltus, kakao, cepamo pulveri (kakao un cepamo pulveri drošības nolūkos var izsijāt.
4. Atdalīt olu baltumus no olu dzeltenumiem. Uzmanieties, lai olu dzeltenums netiek pie tiem  klāt.
5. Saputot olu baltumus ar mazu sāls šķipsniņu vieglās putās, pievienot eritritolu un saputot stingrās, spīdīgās putās.
6. Olu dzeltenumus ar sāls šķipsniņu puto, līdz olu dzeltenumi paliek gandrīz balti. Pievieno atdzisušo saldo krējumu sajauktu ar šķīstošo kafiju un vaniļu.
7. Olu dzeltenumiem pievieno 1/3 no saputotajiem olu baltumiem un akurāti ar silikona lāpstiņu maisot vienā virzienā tos iemaisa masā.
8. Pievieno visas sausās sastāvdaļas un uzmanīgi sajauc.
9. Pievieno atlikušos olu baltumus un uzmanīgi ar lāpstiņu tos iemaisa mīklā.
10. Mīklu sadala 3 vienādās daļās liek ar eļļu iesmērētās veidnēs, liek cepeškrāsnī un cep ~ 10-12 minūtes. Vēlams, visus cept vienlaicīgi, lai olu baltums mīklā “nenosēžas”.

P.S. Ja kā dekoru vēlaties apkaisītu torti ar drupačām (kā mana:  palieliniet biskvīta mīklas daudzumus par ¼ daļu. Un  “drupaču” daļas biskvīta mīklu plānā kārtiņā izsmērējiet uz cepamā paklājiņa/papīra un izcepiet to (3-4 minūtes, atkarīgs no izklātās mīklas biezuma ). Atdzesējiet, samaliet dzirnaviņās. Vai vienkārši sacepiet pāris šoko cepumus (sviests+milti+eritrritols+kakao+ūdens)

11. Pagatavo kafiju biskvītu piesūcināšanai.

Tortes gatavošana
1. Piesūcina katru biskvītu ar kafijas sīrupu.
2. Sadala krēmu 3- ās daļās.
3. Uzliek pirmo biskvītu  uz tortes šķīvja, uzliek 1/3 no krēma. Uzliek virsū otro biskvītu. Tam virsū otru trešdaļu krēma. Virsū otrajam ar krēmu apsmērētajam biskvītam liek trešo biskvītu. Un ar atlikušo krēmu pārsmērē virsu un tortes sānus.
4. Dekorējiet pēc savas vēlmes.
Es pagatavoju “trifeles”: 50 gr riekstus sablendē ar 50 gr žāvētas plūmes/dateles. Saveļ bumbiņas, apviļā 4-ā izceptā biskvīta drumstalās.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9 gr
OH = 3 gr
T = 30 gr
Kcal = 322

Print This Post Print This Post