Lieliski sniedz sāta sajūtu, un silda vēsos vakaros. 
Sastāvdaļas
2000 gr ūdens
1645 gr ķirbis
350 gr selerijas sakne
80 gr sīpols
30 gr ingvera sakne
170 gr krēmsiers ar zaļumiem „Latgale” (7,5%)
Garšvielas pēc izvēles (es pieliku vēl arī kurkumu)
Piedevās: čia, ķirbju, saulespuķu sēkliņas
Pagatavošana
Sagriež ķirbi, seleriju, ingveru, liek katlā. Pievieno ūdeni un vāra mīkstus dārzeņus.  Sablendē, pievieno krēmsieru un izmaisa. Zupu neuzvāra, bet karsē. Pasniedzot: siltā porcijā iemaisot karoti (20 gr) čia sēklas, pārkaisa ar ķirbju un saulespuķu sēkliņām (10 gr).
Piedevās: apgrauzdētas ķirbju sēkliņas. Var, protams, sagrauzdēt arī rudzu maizes grauzdiņus.
Uzturvērtība visai porcijai ( 4265 gr) OB = 40,7 gr, OH = 122,4 gr, T = 22,1 gr, kcal = 874
Uzturvērtība 1/3 daļai no porcijas OB = 13,6 gr, OH = 40,8 gr, T = 7,37 gr, Kcal = 291
Uzturvērtība 100 gr
OB = 1,3 gr
OH = 4 gr
T = 0,7 gr
Kcal = 30

Print This Post Print This Post