- ĒD UN SPORTO! - https://www.edunsporto.lv -

Pavlovas ar vārīto citronu krēmu

[1] [2] [3]Viegli gaisīgas, ar citronu garšas noti un tik ļoti piemērotas kūciņas gada skaistākajiem svētkiem!
Sastāvdaļas ( 5 gab)
150gr olu baltums
220 gr cukurs
1 ēd.k kartupeķu ciete
1 ēd. k etiķis
Krēmam
500 gr piens
1/2 citrona sula
40 gr kukurūzas ciete
2 olu dzeltenumi
Saldinātājs
150 gr biezpiena krēms “Baltais”
Augļi, ogas pēc izvēles (es izmantoju: avenes,mellenes, hurma un kivi pa 200 gr)
Pa virsu dateļu sīrups
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem.
Sakuļ olu baltumus vieglās un pamazam putojot pievieno cukuru. Saputo stingrās putās. Iemaisa cieti un etiķi. Ar karoti uz cepamās plāts liek kūciņas, pa vidu atstājot padziļinājumu. Plītij samazina t līdz 110 grādiem un  un liek cepties cepeškrāsnī uz 80 minūtēm. Pēc izcepšanas plīti izslēdz, paver plīts durtiņas un ļauj kūciņām atdzist.

Gatavo krēmu
Katliņā liek visas sastāvdaļas: pienu, kukurūzas cieti, olu dzeltenumus, citronu sulu, saldinātāju un nepārstājot maisīt, karsē, līdz krēms sāk biezēt un uzmet pirmo burbuli. Noliek atdzist.
Atdzisušam krēmam pievieno 150 gr biezpiena krēmu (bet var arī nelikt), sajauc, pa virsu kārto augļus un ogas.
!!! Kūciņas pilda ar krēmu : tieši pirms pasniegšanas.
Uzturvērtība visai porcijai (1527 gr) OB = 43,5 gr, OH = 173,7 gr, T = 29,4 gr, Kcal = 1190
Uzturvērtība 1 gab OB = 8,7 gr, OH = 34,7 gr, T = 5,9 gr,Kcal = 238