Biju ļoti sailgojusies pēc šādas enerģijas “bumbas”. Veselīgs, gards našķītis ar rūgteni saldo apelsīnu garšu.
Sastāvdaļas
2 mazas olas
100 gr pilngraudu auzu pārslas
150 gr vājpiena biezpiens
1 svaigs apelsīns ar visu mizu, kanēlis
80 gr dateles
80 gr rozīnes
80 gr aprikozes
80 gr ingvera cukāti
Pagatavošana
Smalki sagriež visus žāvētos augļus. Olas saputo ar biezpienu un pievieno auzu pārslas. Apelsīnu kārtīgi nomazgā un sagriež ar visu mizu (var arī nelikt mizu, nomizot to, bet man patika tieši tas jūtamais rūgtumiņš, sulu, kas iztecēja griežot apelsīnu, klāt neliku).   Sagrieztos augļus sajauca ar biezpiena-olu-auzu pārslu masu. Visu samaisa un klāj uz plāts uz cepamā papīra. Stingri saspiež un pieblietē no maliņām. Cep ~170 grādu temperatūrā minūtes 35-40, (kamēr paliek brūnas virsma un cepums paliek stingrs). Atdzesē- griež mazākos gabaliņos (kā cepumus), vai lielākos ( kā musli batoniņus), pēc izvēles.
Uzturvērtība visai porcijai (985 gr) OB = 68,2 gr, OH = 352,4 gr, T = 21,4 gr, Kcal = 1906
Sadalot “cepumu” 12 gabaliņos, 1 gabaliņa uzturvērtība būs: OB = 5,7 gr, OH = 29,3 gr, T = 1,8 gr, Kcal = 159
Uzturvērtības 100 gr
OB = 6,9 gr
OH = 35,8 gr
T= 2,2 gr
Kcal = 194

 

Print This Post Print This Post