Garda, ar kraukšķīgu garoziņu un veselīgi garda  pilngraudu auzu un sēklu maizīte. Tik vienkārši un ātri pagatavojama. Kā arī ir lielisks tauku avots.
Sastāvdaļas
225 gr smalkais sēklu muslis (vai parastās pilngraudu auzu pārslas – tad būs arī nedaudz mazāk kcal)
225 gr kefīrs 2%
1/2 tējk.soda
15 gr saulespuķu sēklas
15 gr ķirbju sēklas
15 gr linsēklas (veselas)
15 gr sezama sēklasGaršaugu sāls
Garšvielas pēc savas izvēles:
Es liku:
1 tējk.ķimenes,
1 tējk. provansas garšaugi
1/2 tējk.kurkuma
1/2 tējk.koriandrs
1 tējk. garšaugu sāls
Pagatavošana
1. Ja izmanto pilngraudu auzu pārslas, tad tās smalki samaļ.
2. Kefīrā iemaisa 1/2 tējkaroti sodas un atstāj “iedarboties”. (es pirms tam kefīru nedaudz uzsildīju)
3. Sasver sēkliņas un iemaisa auzu “miltos”. Pievieno miltiem kefīru ar sodu, sāli , garšvielas. Visu sajauc, un noliek zem dvieļa 10 minūtes “atpūsties”
6. Mīklu ar mitrām rokām liek uz paplāts un formē nelielu klaipiņu, vai vairākas mazas “apaļmaizītes”.
7. Klaipiņam ar nazi veic iegriezumus, pa virsu pārkaisa sēkliņas.
8. Liek cepeškrāsnī sākumā uz 15 -20 minūtēm 220 grādos, pēc tam t nogriež līdz 180 grādos un cep ~ 25-30 minūtes.
9. Kad maizīte izcepusies – izņem to, ietin dvielī un atstāj līdz tās pilnīgai atdzišanai.
Uzturvērtība visam klaipiņam ( 510 gr) OB = 53,2 gr, OH = 45 gr, T = 52,6 gr, Kcal = 1298
Sadalot maizīti 6 vienādās daļās, katras uzturvērtība būs OB = 8,9 gr, OH = 24,1 gr, T = 8,8 , Kcal = 216
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10,4 gr
OH = 28,3 gr
T = 10,3 gr
Kcal = 254