Vai var ēst siera kūku un tajā pašā laikā tievēt? Mierīgi! :) 
Sastāvdaļas
(20 cm formai)
1 ola
20 gr sviests
80 gr dateles
80 gr vājpiena biezpiens
1/2 tējk.cepamais pulveris
120 gr kviešu pilngraudu milti
Pildījums
250 gr  svaigais siers Ricotta (11%)
300 gr vājpiena biezpiens
2 olas
15 gr kukurūzas ciete
Saldinātājs, vaniļa
Pagatavošana
Olai pievieno 20 gr izkausēta sviestu, biezpienu un dateles- visu sablendē viendabīgā masā. Miltiem pievieno cepamo pulveri un pievieno olu-biezpiena-dateļu masai. Sajauc mīklu un ieliek uz minūtēm 20 ledusskapī. Izņem un liek formā, veidojot “bortiņus”. Biezpienu kārtīgi, līdz viendabīgai masai sablendē ar Ricottu, olām, kukurūzas cieti, saldinātāju un vaniļu. Masu pilda formā. Liek formu cepeškrāsnī ~ 170-175 grādos un cep ~ 45 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (1030 gr) OB = 112,4 gr, OH = 181,4 gr, T = 68,4 gr, Kcal = 1883
Uzturvērtība 1/8 no porcijas OB = 14,8 gr, OH = 19,5 gr, T = 8,6 gr, Kcal = 226
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10,9 gr
OH = 17, 6 gr
T = 6,6 gr
Kcal = 183