Pica ar malto gaļu laikam man vēl nebija tapusi. Lai top ģimenes lielā brīvdienu pica.
Sastāvdaļas 
(32 cm diametrā)
Pamatnei
350 gr brokolis
2 olas
60 gr OB
130 gr vājpiena biezpiens
60 gr  milti (man bija kukurūzas)
15 gr ķiploks
Garšvielas pēc paša izvēles
Pa virsu
40 gr adžika
60 gr dabīgais jogurts
400 gr tītara maltā gaļa
1 sīpols
125 gr marinēti gurķi
140 gr tomāti cherry
80 gr 10% siers (SN)
30 gr dilles, pētersīļi
Pagatavošana
1. Tītara malto gaļu sacep ar sasmalcinātu sīpolu un noliek malā.
2. Brokoli sasmalcina virtuves kombainā.
3. Turpat pievieno olas, biezpienu, izspiesti ķiploku, sāli, garšvielas, visu samaļ.
4. Masu izņem, pievieno miltus. Sajaukto  picas pamatnes masu klāj uz cepamās paplāts veidojot ~1 cm biezumā apaļu formu pamatnei (30-32 cm sanāk.) Liek cepeškrāsnī un cep ~20-25 minūtes. Izņem, nedaudz atdzesē.
5. Picas pamatni pārsmērē ar adžikas un jogurta maisījumu. Pa virsu liek malto gaļu, sagrieztus marinētus gurķus un sagrieztus cherry tomātiņus. Pāri pārkaisa pārkaisa sarīvētu sieru.  Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz ~15 minūtēm. Lai labi garšo!
Ēdam picas un tievējam!
Uzturvērtība visai porcijai (1705 gr) OB = 169 gr, OH = 92 gr, T = 58,1 gr, Kcal = 1588
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 56 gr, OH = 31 gr, T =19,4 gr  Kcal = 529
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 41,7 gr, OH = 22,6 gr, T = 14,5 gr, Kcal = 396,2
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 33,4 gr, OH = 18,1 gr, T = 11,6 gr, Kcal = 317
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB = 27,8 gr, OH = 15,1 gr, T = 9,7 gr, Kcal = 264,1
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9,8 gr
OH = 5,3 gr
T = 3,4 gr
Kcal = 93

Print This Post Print This Post