Kad gatavojot tortīti, paliek pāri kazenes… ko gan ar tām darīt? Pareizi: pagatavot gardus salātiņus.
Sastāvdaļas (2 porcijām)
1 bundža konservēti turku zirņi
1 gatavs avokado
150 gr kazenes
250 gr tomāti cherry
40 gr zaļie lociņi
1 tējkarote paprikas garšviela
1/2 tējkarote asā paprika
1 tējkarote kurkuma
Spray extra virgin olīveļļa (~ 10 gr)
Gaišā balzamico mērce
Sezama sēkliņas
Zaļie salāti vai salātu mix.
Pagatavošana
Turku zirņus nokāš, saber bļodā. Uzspricē 4-5 pūtienus extra virgin eļļu, uzber garšvielas, sajauc un uzber uz cepamās plāts. Liek 180 grādos uz ~15 minūtēm.
Uz šķīvja liek salātus, turku zirņus, sagrieztus avokado, uz pusēm pāŗgrieztus tomātiņus, kazenes, pārkaisa zaļos lociņus. Visu pārkaisa ar sēkliņām, uzsmidzina eļļu 5-6 pūtienus un pārlaista ar balzamico mērcīti.
Uzturvērtība 2 porcijām (840 gr)
OB = 23 gr
OH = 72 gr
T = 35 gr
Kcal = 593