Ātri, gardi un veselīgi! Super deserts visiem dzīves gadījumiem! Restorāna cienīgs deserts – tā man teikuši!
Sastāvdaļas (2 porcijām)
500 gr zemenes ( vai jebkuras ogas, augļi)
Griljāžai
50 gr medus
100 gr auzu pārslas
(Ja vēlas, var pielikt 15-20 gr sviestu, es nelieku)
Vaniļas mērcei
200 gr piens
1 ola
12 gr kukurūzas ciete (ja liks vairāk, sanāks pabiezs krēms)
1 ēd.k citronu sulas
Saldinātājs, vaniļa
Pagatavošana
Vispirms gatavo vaniļas mērci: pienam pievieno olu, cieti, saldinātāju un vaniļu. Liek uz uguns un maisot ar putojamo slotiņu, karsē, kamēr masa sāk biezēt un uzmet burbuli. Noņem, noliek malā un atdzesē.
Gatavo griljāžu: uz pannas liek medu un auzu pārslas un maisot karsē, līdz auzu pārslas apbrūnē. Noliek malā, lai atdziest.
Liek kārtām: ogas, mērci, griljāžu. Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai (917 g)
OB = 32 gr
OH= 146 gr
T = 19,4 gr
kcal = 917