Ātri, gardi un veselīgi! Super deserts visiem dzīves gadījumiem! Restorāna cienīgs deserts – tā man teikuši!
Sastāvdaļas (2 porcijām)
500 g zemenes ( vai jebkuras ogas, augļi)
Griljāžai
40 g medus
100 g auzu pārslas
(Ja vēlas, var pielikt 15-20 gr sviestu, es nelieku un tāpat ir ļoti ok)
Vaniļas mērcei
200 g piens (2%)
1 ola
12 g kukurūzas ciete (ja liks vairāk gr, sanāks pabiezs krēms)
1 ēd.k citronu sulas
Saldinātājs, vaniļa
Pagatavošana
1. Vispirms pagatavo vaniļas mērci: pienam pievieno olu, cieti, saldinātāju un vaniļu. Liek uz uguns un maisot ar putojamo slotiņu, karsē, kamēr masa sāk biezēt un uzmet burbuli. Noņem, noliek malā un atdzesē.
2. Gatavo griljāžu: uz pannas liek medu un auzu pārslas un maisot karsē, līdz auzu pārslas apbrūnē. Noliek malā, lai atdziest.
Liek kārtām: ogas, mērci, griljāžu. Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai (907 g) OB = 32 g,  OH= 138 g, T = 19,4 g, Kcal = 882
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 16 g, OH = 69 g, T = 9,7 g, Kcal= 441